0 items
El meu compte

«Tot Cor»

 

Quinze gerros amb forma de cor creats per diferents artistes i dissenyadors conformen la col·lecció Tot Cor Project, un projecte col·laboratiu que destina part dels seus beneficis a la millora de la qualitat de vida de les persones afectades per ELA.

En ple procés pel dol de la seva mare, l’artista Pepa Reverter va crear Tot Cor Project i la peça principal que l’inspira: un gerro amb forma de cor i pensat des del cor que ressalta tant per la seva bellesa com per la seva contundent simplicitat. Tot Cor és un projecte artístic que representa un homenatge a la seva mare i, alhora, és una acció de solidaritat cap a les persones afectades d’esclerosi lateral amiotròfica (ELA), la malaltia que patia, i d’altres malalties de la motoneurona.

Aturar-se per reprendre després

Després d’un any i mig de feina, Pepa Reverter havia acabat aquest gerro amb forma de cor i estava a punt de treure’l al mercat quan va començar el llarg procés de malaltia de la seva mare. Acompanyar-la fins al moment de la mort es va convertir en la seva única prioritat, i la peça va quedar aparcada. Un cop es va tornar a sentir amb forces, el cor es va transformar i va esdevenir la inspiració d’un projecte solidari al qual de seguida se sumarien altres dissenyadors, artistes i creatius, que crearen al seu propi gerro Cor. Tots ells formen part de la col·lecció que integra Tot Cor Project, i estan a la venda al web del projecte. Hi ha dissenys de Juli Capella, Lolita Cortes, Rosa Cortiella, Catalina Estrada, Jaime Hayon, Javirroyo, Miralda, Sergio Mora, Jordi Torres, Ramón Úbeda, Lázaro Rosa-Violán, Meritxell Duran, Els Díez, Marre Moerel i Ana Ruiz, una selecció de creadors de diferents procedències i estils que representen la gran diversitat cultural que ens envolta.

 

“Tot Cor és un projecte artístic que representa un homenatge a la mare de Pepa Reverter i, alhora, és una acció de solidaritat cap a les persones afectades d’ELA”

 

El projecte col·laboratiu resultant apel·la als valors fonamentals que constitueixen la riquesa de l’ésser humà: amor, bondat, humanitat, ètica, respecte, generositat i fraternitat; els valors que definien la mare de Pepa Reverter. Emmirallant-se en ella, Tot Cor Project pretén posar en valor la bona gent, la que és amable, generosa i exemplar, i, per tot això, destina part dels seus beneficis a la Fundació Miquel Valls, una entitat sense ànim de lucre que treballa per millorar la qualitat de vida de les persones afectades per ELA.

El Museo Nacional de Artes Decorativas de Madrid va acollir, a principis de l’any passat, l’exposició Tot Cor, el diseño del amor, que, comissariada per la mateixa Pepa Reverter, recollia tota la col·lecció, formada, en total, per quinze gerros Cor.

 

“Tot Cor apel·la als valors fonamentals que constitueixen la riquesa de l’ésser humà: amor, bondat, humanitat, ètica, respecte, generositat i fraternitat”

 

 

 

Una artista polifacètica

Per a Pepa Reverter, l’art és una manera d’entendre la vida. Fa més vint anys que té l’estudi al Poblenou (Barcelona). Es va llicenciar en Belles Arts, es va especialitzar en escultura i comunicació audiovisual i va fer un màster en realització de televisió. En els darrers anys, els seus treballs d’il·lustració i de ceràmica li han donat projecció internacional.

 

 

 

web: www.totcorproject.com

Article publicat al número 56 D'estil.

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top