0 items
El meu compte

7 superaliments per fer supercosmètics!

 

Són coneguts amb el nom de superfoods o superaliments. No són considerats complements alimentosos, sinó veritables aliments provinents de llavors, fruites, arrels i algues, i són tan “súpers” que s’apliquen, fins i tot, en el camp de la cosmètica.

 

Els superaliments estan més de moda que mai. Fins fa pocs dies, com aquell qui diu, només quatre gats sabien dels mil i un beneficis de les llavors de xia, o dels alvocats, o de les baies d’açaí (en català correcte, “margalló del Brasil”), o de la maca, o de la col kale (que aquí ha estat la “col ploma” o “col arrissada”, de sempre). I, ara que cada vegada més gent en menja i inclou els superaliments a la seva dieta, hi ha una novetat que ha arribat darrerament i cada cop està essent més apreciada: els cosmètics fets a base de superaliments. És clar que, si un aliment és altament nutritiu i beneficiós per al cos si s’ingereix, també pot ser que sigui beneficiós per a usos externs, com és el cas dels cosmètics i diferents productes per a la pell o el cabell, per exemple.

 

“La quinoa té grans beneficis exfoliants, afavoreix l’entrada d’altres ingredients i aminoàcids a la pell i, a més, allarga la vida de la coloració del pèl i el cabell”

 

Cosmètics per un tub!

En la majoria dels casos, el superaliment és també un supercosmètic. Comencen a veure’s als mercats productes elaborats a base d’alguns dels superaliments per excel·lència, com la clorel·la (que és tot clorofil·la!) o el cacau (per això hi ha cosmètics amb olor de xocolata!). No us fem delir més: aquí teniu uns quants exemples de superaliments que poden aplicar-se com a cosmètics i els seus beneficis:

- L’açaí. El margalló del Brasil és molt ric en antioxidants, vitamines A i C i Omega 3, 6 i 9. Les seves baies són, per tant, perfectes per a la pell, perquè es revitalitzi i per protegir-la de factors com la contaminació o l’estrès.

- La xia. Centreamericana, la xia es consumeix molt en llavor o trinxada. Molt alta en Omega 3, conté molta fibra i és rica en magnesi i zinc. El seu poder hidratant és molt elevat i és un molt bon antiaging.

- Àloe vera. Està bé, potser no estem gaire acostumats a veure’l en un plat, però les seves propietats ja van ser descobertes fa algunes dècades i és un dels cosmètics més importants per les seves múltiples propietats per a la pell. Potent hidratant, amb propietats antiinflamatòries i gran regenerador cel·lular, és un fort cicatritzant i prevé les estries, entre altres.

- Quinoa. Un dels cereals estrella de les noves dietes saludables és, també, aplicable en la cosmètica. Té grans beneficis exfoliants, afavoreix l’entrada d’altres ingredients i aminoàcids a la pell i, a més, allarga la vida de la coloració del pèl i el cabell.

- Col kale. La gran quantitat de vitamina K que té la col ploma és envejable. Per això es tracta d’un gran producte per a la circulació de la sang i, per tant, serveix per reduir bosses i ulleres i combat bé l’envelliment de la pell per les seves propietats antioxidants.

- Alvocat. L’alvocat no només es menja! Se’n pot extreure oli, perfecte per cuidar la pell seca, prevenir arrugues i taques solars. Això només gràcies a la seva vitamina E! Se’n poden fer mascaretes, humectants... tant per a la pell com per al cabell!

- Mel. La mel –com més artesanal i pura, millor– fa segles que la coneixem, i és un excel·lent tractament per a les pells greixoses, un bon regenerador i antiaging, cicatritzant i molt adequada per a pells acneiques.

 

“El poder hidratant de la xia és molt elevat i és un molt bon antiaging

 


Remei facilíssim per combatre les ulleres i les bosses als ulls

Ingredients

½ alvocat

4 rodanxes de cogombre

 

Preparació

Introdueix els dos ingredients a la liquadora i processa’ls fins que aconsegueixis una crema espessa.

Aplica't el producte resultant a l’entorn dels ulls i deixa’l actuar durant 20 minuts.

Repeteix la mateixa operació cada matí.


 

“Potent hidratant, amb propietats antiinflamatòries i gran regenerador cel·lular, l’àloe vera és un fort cicatritzant i prevé les estries, entre altres”

 

Article publicat al número 45 de D'estil.

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top