0 items
El meu compte

7 superaliments per fer supercosmètics!

 

Són coneguts amb el nom de superfoods o superaliments. No són considerats complements alimentosos, sinó veritables aliments provinents de llavors, fruites, arrels i algues, i són tan “súpers” que s’apliquen, fins i tot, en el camp de la cosmètica.

 

Els superaliments estan més de moda que mai. Fins fa pocs dies, com aquell qui diu, només quatre gats sabien dels mil i un beneficis de les llavors de xia, o dels alvocats, o de les baies d’açaí (en català correcte, “margalló del Brasil”), o de la maca, o de la col kale (que aquí ha estat la “col ploma” o “col arrissada”, de sempre). I, ara que cada vegada més gent en menja i inclou els superaliments a la seva dieta, hi ha una novetat que ha arribat darrerament i cada cop està essent més apreciada: els cosmètics fets a base de superaliments. És clar que, si un aliment és altament nutritiu i beneficiós per al cos si s’ingereix, també pot ser que sigui beneficiós per a usos externs, com és el cas dels cosmètics i diferents productes per a la pell o el cabell, per exemple.

 

“La quinoa té grans beneficis exfoliants, afavoreix l’entrada d’altres ingredients i aminoàcids a la pell i, a més, allarga la vida de la coloració del pèl i el cabell”

 

Cosmètics per un tub!

En la majoria dels casos, el superaliment és també un supercosmètic. Comencen a veure’s als mercats productes elaborats a base d’alguns dels superaliments per excel·lència, com la clorel·la (que és tot clorofil·la!) o el cacau (per això hi ha cosmètics amb olor de xocolata!). No us fem delir més: aquí teniu uns quants exemples de superaliments que poden aplicar-se com a cosmètics i els seus beneficis:

- L’açaí. El margalló del Brasil és molt ric en antioxidants, vitamines A i C i Omega 3, 6 i 9. Les seves baies són, per tant, perfectes per a la pell, perquè es revitalitzi i per protegir-la de factors com la contaminació o l’estrès.

- La xia. Centreamericana, la xia es consumeix molt en llavor o trinxada. Molt alta en Omega 3, conté molta fibra i és rica en magnesi i zinc. El seu poder hidratant és molt elevat i és un molt bon antiaging.

- Àloe vera. Està bé, potser no estem gaire acostumats a veure’l en un plat, però les seves propietats ja van ser descobertes fa algunes dècades i és un dels cosmètics més importants per les seves múltiples propietats per a la pell. Potent hidratant, amb propietats antiinflamatòries i gran regenerador cel·lular, és un fort cicatritzant i prevé les estries, entre altres.

- Quinoa. Un dels cereals estrella de les noves dietes saludables és, també, aplicable en la cosmètica. Té grans beneficis exfoliants, afavoreix l’entrada d’altres ingredients i aminoàcids a la pell i, a més, allarga la vida de la coloració del pèl i el cabell.

- Col kale. La gran quantitat de vitamina K que té la col ploma és envejable. Per això es tracta d’un gran producte per a la circulació de la sang i, per tant, serveix per reduir bosses i ulleres i combat bé l’envelliment de la pell per les seves propietats antioxidants.

- Alvocat. L’alvocat no només es menja! Se’n pot extreure oli, perfecte per cuidar la pell seca, prevenir arrugues i taques solars. Això només gràcies a la seva vitamina E! Se’n poden fer mascaretes, humectants... tant per a la pell com per al cabell!

- Mel. La mel –com més artesanal i pura, millor– fa segles que la coneixem, i és un excel·lent tractament per a les pells greixoses, un bon regenerador i antiaging, cicatritzant i molt adequada per a pells acneiques.

 

“El poder hidratant de la xia és molt elevat i és un molt bon antiaging

 


Remei facilíssim per combatre les ulleres i les bosses als ulls

Ingredients

½ alvocat

4 rodanxes de cogombre

 

Preparació

Introdueix els dos ingredients a la liquadora i processa’ls fins que aconsegueixis una crema espessa.

Aplica't el producte resultant a l’entorn dels ulls i deixa’l actuar durant 20 minuts.

Repeteix la mateixa operació cada matí.


 

“Potent hidratant, amb propietats antiinflamatòries i gran regenerador cel·lular, l’àloe vera és un fort cicatritzant i prevé les estries, entre altres”

 

Article publicat al número 45 de D'estil.

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies per que tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment pel seu ús. Més informació aquí

Top