0 items
El meu compte

A granel, sant tornem-hi!

 

La compra a pes torna. És una tendència? Si. Moderna? No. Les nostres àvies n’estaven més que avesades, però ara mirem enrere per recuperar receptes antigues que ens permetin adaptar-nos als nous temps. Quina paradoxa!

 

Aliments, begudes, caramels i, fins i tot, detergents, perfums o alimentació canina. Cada vegada són més els productes que es poden adquirir a mesura –i amb mesura–, segons les necessitats del consumidor. A les antigues botigues de barri s’uneixen nous comerços més que apetitosos que amplien i modernitzen el concepte de la compra a pes. I, per si algú en té cap dubte, ho fan (només faltaria!) respectant totes les mesures de salubritat i seguretat requerides. No es tracta d’una simple moda amb data curta de caducitat, sinó que respon a una actitud conscient, responsable, ecològica i més econòmica que ens recondueix els hàbits i ens convida a adquirir tan sols el que ens cal, sense excessos inútils ni malbarataments. Comprar a granel és triar en llibertat i estalviar. Estalviar diners, residus, energia i temps. Comprar a granel és tornar a l’essència, a l’època en què no hi havia supermercats ni productes envasats ni de fora de temporada.

 

Comprar a granel és triar en llibertat i estalviar”

 

Planifica’t i pregunta
 

La fruita, la verdura, els fruits secs, la sal, el sucre, els ous, el cacau, la mel, el te, el cafè, les espècies, els cereals, les farines, la pasta, les galetes, les olives, el vi, l’oli, la llet... Tot es pot comprar a granel i deslligar-se del packaging habitual per recórrer a les caixes, als sacs i als envasos reutilitzables que propi comprador s’enduu de casa. Això sí, per comprar bé a granel és important fugir de la impulsivitat i la irracionalitat. Cal una planificació prèvia i coneixement; és a dir, saber què es necessita i per a quantes persones i conèixer les dates de caducitat de cada producte i com es pot conservar en més bones condicions. En aquest sentit, el venedor és el millor assessor que podem tenir. A banda d’informar-nos sobre les propietats de cada producte i sobre el que requereix, també ens pot proposar formes de cocció, receptes o aplicacions interessantíssimes. La proximitat i personalització entre el venedor i el client és també un dels avantatges enyorats que recuperen les botigues de venda a granel.

 

“Per comprar bé a granel és important fugir de la impulsivitat i la irracionalitat”

 

Qualitat a quantitat
 

Comprar a granel no té perquè ser sinònim de comprar a petites quantitats; o no sempre. Hi ha alguns productes, com ara l’arròs o la mel, que poden conservar les seves propietats intrínseques durant molt temps. A més, les botigues especialitzades solen tenir més varietats d’un mateix producte, i aquest sol ser de major qualitat; normalment, de proximitat, natural i, fins i tot, de producció ecològica. Sens dubte, ser conscients de la procedència i la qualitat del que consumim són factors a l’alça que aporten confiança i tranquil·litat i ens ajuden a concebre un món més sostenible.

 

Article publicat al número 29 de D'estil.

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top