0 items
El meu compte

Adama, alternatives per a tothom

 

Aquesta entitat, que fa de paraigua per a persones sense recursos, vol ser un motor per al canvi social.

 

Malgrat que la paraula crisi ha passat a formar part del nostre imaginari des de fa un parell d’anys, existeix una altra crisi que ens passa desapercebuda: la crisi de valors. A causa del nostre ritme de vida i de la nostra societat organitzada en base a l’economia i al materialisme, passem pel costat de les persones sense dedicar-los un moment del nostre temps. I els sectors més desafavorits d’aquesta estructura social són els que més en pateixen les conseqüències, ja que no només es veuen privats de les necessitats més bàsiques, sinó que també esdevenen invisibles als nostres ulls.
 

Fa tres anys va néixer l’associació Adama (Associació d’Alternatives, Motivació i Acompanyament), formada íntegrament per voluntaris de diversos àmbits (administració, gestió de projectes i altres) i amb un equip d’experts en teràpies alternatives i naturals dedicat a atendre persones sense sostre, dones víctimes de la violència de gènere i gent gran sense recursos. Aquestes teràpies són una eina més en la tasca diària d’Adama, que pretén proporcionar la humanitat, l’atenció, l’acompanyament, la solidaritat i l’empatia que aquestes persones necessiten. En col·laboració amb centres de dia, l’associació complementa els ajuts institucionals que cobreixen les necessitats bàsiques, tot nodrint l’aspecte humà de les persones necessitades, millorant el seu estat físic i anímic i ajudant-les a continuar endavant amb la seva lluita diària. 

 

"Adama atén persones sense sostre, dones víctimes de la violència de gènere i gent gran sense recursos."

 

Ser voluntari té premi
 

Gràcies a la realització del projecte "Teràpies naturals per a la inclusió social de sectors desfavorits de la societat", el desembre passat Adama va rebre el Premi del Voluntariat 2010 de la Generalitat de Catalunya en la seva XVIII edició, dins la modalitat de Votació Popular, pel seu projecte de voluntariat social. Es tracta del reconeixement oficial més prestigiós dins l’àrea de voluntariat atorgat per la Generalitat de Catalunya.

 

Quants més voluntaris, més futur
 

Per la seva banda, Adama Girona va obrir les seves portes l’octubre de l’any passat. Actualment, la seva seu compta amb vuit voluntaris i col·labora tant amb el CASC, grup de dones en violència de gènere, com amb la SOPA, casa d’acollida de persones sense sostre. La seu gironina vol ampliar les seves col·laboracions amb altres entitats i persones, però, per poder fer-ho, requereix l’ajuda de més voluntaris que s’hi vulguin adherir, tant en aspectes econòmics com en aspectes logístics. Qualsevol forma de patrocini o de disponibilitat en recursos humans resulta essencial per mantenir activa Adama Girona. Així, tota aquella persona que vulgui oferir el seu temps o els seus recursos econòmics serà benvinguda.

 

 

 Article publicat al número 15 de D'estil. 

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top