0 items
El meu compte

Ai, la mimosa! Solidaritat, sensibilitat i la força reparadora de l’art. Tot en un.

 

L’artista i dissenyadora de joies Cristina Julià i les artesanes del col·lectiu Mimosa de la Fundació Oncolliga Girona presenten una nova peça de plata plena de feminitat i superació.

 

Art entre dones i per a dones
 

Primera hora del matí. Un espai diàfan i ple de flors en un indret de Girona. Les primeres llums del dia ressegueixen cada forma. Al centre, una gran taula. Damunt, fulles, tiges, gerros, llenços i pintures. Rams de mimosa pertot arreu. La seva olor delicada sura damunt les coses. La intensitat del groc inunda cada racó. Hi ha un grup de dones treballant juntes. Experimentant juntes. Creant juntes. Són les artesanes del col·lectiu Mimosa i l’artista i dissenyadora Cristina Julià. Enmig d’esbossos, branques i textures, donen forma a la joia Mimosa, una peça de plata que recull la força de dones que han superat grans obstacles, la llavor de quelcom molt gran i alhora tan fràgil i ple de vida com una planta. Art entre dones. Art per a dones. Totes les que afronten el càncer i les que lluiran la joia.

 

El programa Mimosa
 

Mimosa és un programa de reinserció laboral que té com a finalitat contribuir a millorar la realitat socioeconòmica i la qualitat de vida de persones afectades de qualsevol tipologia de càncer o familiars seus que, a causa de la malaltia, s’han quedat sense feina.
 

El projecte es va posar en marxa l’any 2013 buscant una activitat apta per a tothom, fos quina fos la seva vida professional anterior a la malaltia. Per això es va decidir, com a primer pas, crear un taller d’elaboració de productes fets a mà pels propis afectats. Els primers productes que es van posar a la venda van ser bufandes de llana i davantals de cuina cosits a mà i apadrinats pel Celler de Can Roca. Al 2015, el programa va prendre impuls de la mà d’un grup de persones molt il·lusionades i amb nous reptes per endavant que, als productes fins llavors elaborats, hi afegiren peces de bijuteria que es posaren a la venda en mercats d’artesania de les Fires de Girona, primer, i, més endavant, al mercat de Nadal de la mateixa ciutat.
 

Mimosa és un projecte solidari, amb conscienciació social i visió de futur, pioner a la província de Girona, on actua, i també a tot el territori català, ja que actualment no existeix cap altra entitat d’ajuda al malalt de càncer que hagi iniciat un programa de reinserció laboral. Però, per damunt de tot, Mimosa és un projecte amb ànima, un negoci de proximitat. Els seus productes, pensats amb sensibilitat, cura i valentia, són 100% artesanals i desprenen una vàlua i una tendresa difícils de descriure.

 

“Una peça de plata que recull la força de dones que han superat grans obstacles, la llavor de quelcom molt gran i alhora tan fràgil i ple de vida com una planta”

 

Ai, la mimosa!
 

La mimosa és la planta que dóna sentit, nom i forma a aquest projecte que uneix art i solidaritat. A través d’un taller floral experimental, l’artista i dissenyadora de joies Cristina Julià i les artesanes del col·lectiu Mimosa han unit sensibilitats per crear una peça única: la joia Mimosa, un collaret elaborat amb plata que s’inspira en les formes orgàniques i arrodonides d’aquesta planta, símbol de feminitat i superació. La peça es podrà adquirir en diferents botigues de Girona i a través de www.oncolligagirona.cat.

 

“Mimosa és un projecte solidari, amb conscienciació social i visió de futur, pioner a la província de Girona, on actua, i també a tot el territori català”

Qui és Cristina Julià?
 

Cristina Julià combina la direcció creativa de la marca de joies Joid’art amb la seva pròpia obra artística. En aquest projecte, ha volgut anar més enllà de la peça en si, plasmant l’essència de la mimosa i la intensitat del seu color en un treball pictòric abstracte que il·lustra el conjunt en què es presenta la joia. També l’ha traslladat a una sèrie limitada de pintures de gran format en les quals explora els significats visuals d’aquesta planta.

 

Qui són Les Mimoses?
 

Les Mimoses són les artesanes del programa de reinserció laboral Mimosa, expertes en l’elaboració de productes fets a mà. Es tracta de dones que pateixen o han patit càncer i que, per aquest motiu, han vist frenada la seva vida professional. També en formen part familiars d’aquestes dones afectats emocionalment per l’entorn de la malaltia. Amb el suport de la Fundació Oncolliga Girona, Mimosa treballa per millorar la realitat socioeconòmica d’aquestes dones a través de l’elaboració de productes que elles mateixes creen i comercialitzen. En aquest cas, han participat en el projecte de la joia empaquetant i etiquetant cada peça.

 

Article publicat al número 40 de D'estil.

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top