0 items
El meu compte

Aires de Barcelona: viatjar en el temps per banyar-se

Hi ha un racó amagat a Barcelona que, lluny del soroll, la contaminació i l’estrès generats a la gran ciutat, convida l’usuari a fer un viatge en el temps a la recerca del descans del cos i la pau de la ment. És en ple centre de la Barcelona antiga, al barri del Born, just on s’elevava la muralla de la Ciutadella. Rere un gran porticó del temps de l’avior que queda amagat sota un grup de voltes (els porxos de Fontseré), apareixen, com per art de màgia, unes belles termes àrabs acompanyades dels pous que formaren part del sistema de reserva d’aigua de la ciutat antiga.

Aquest és, sense més, un dels vestigis que ens ha deixat el món àrab a la península, que, després de vuit segles d’estada a casa nostra, ens ha aportat tot un seguit de costums que han contribuït a enriquir enormement el nostre patrimoni cultural. Un d’aquests costums va lligat, precisament, a la tradició de les termes romanes, les quals van adoptar i perfeccionar fins arribar a construir un refinat i luxós sistema de bany públic que, encara avui, és admirat i lloat arreu.

Aire de Barcelona, en un clar exercici d’enginy i respecte patrimonial, ha recuperat aquest valuós espai per restaurar-lo al ditet i, sense perdre la seva essència original, redescobrir als ciutadans d’avui el costum del bany àrab i de tota la filosofia que l’envolta.

Entrar en aquestes termes és entrar en un món nou, viure una experiència gairebé mística destinada únicament a aconseguir el benestar general d’una manera ancestral que connecta fortament amb el passat. Un cop es travessa la porta, ja a la recepció (on antigament s’emmagatzemava carn per vendre al mercat), el silenci i les aromes naturals embriaguen. A baix, a les termes: pedra antiga, aigua, espelmes i olor de te.

Gràcies a un recorregut que passa per l’aigua temperada del tepidarium (a 36 ºC), la calenta del caldarium (a 40 ºC) i la freda del frigidarium (a 16 ºC), el visitant pot obtenir grans beneficis a la pell i a la salut en general, a més d’experimentar el que significa submergir-se en un espai que, molts anys abans, havia estat lloc de repòs i benestar d’avantpassats. I, per completar el trajecte relaxant, res millor que continuar amb un bany de vapor Hammam, un bany de mil dolls i un bany de sal Hem ubicat als antics pous de la reserva d’aigua de Barcelona. 

Massatges sobre marbre calent

El plaer, però, no s’acaba amb l’aigua, sinó que els professionals d’Aire de Barcelona ofereixen la possibilitat de prendre tot un seguit de massatges relaxants duts a terme sobre pedres de marbre calent després d’haver pres un te àrab.

La seva última proposta és l’anomenat ritual d’Argà, un tractament sensitiu de 180 minuts de durada que es basa en una tècnica de massatge que, mitjançant l’oli marroquí d’Argà, pretén obtenir grans beneficis sobre la pell. En aquest massatge, que comença pels peus i recorre tot el cos (amb una fase facial inclosa), s’utilitzen olis, sèrums i pedres calentes per aconseguir diversos efectes. Es tracta d’un ritual perfecte per a tots aquells que vulguin desconnectar del món exterior, sentir-se mimats i tenir una cura exquisida de la pell.

 

Article publicat al número 15 de D'estil.

Situació
data-picto="/FitxersWeb/67923/point-mapa.png" >
Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top