0 items
El meu compte

Així hem fet la portada del número 37 de D’estil

Les Cariàtides, aquestes figures femenines esculpides amb funció de columna, ens semblen un element arquitectònic i decoratiu d’immensa bellesa. El que representen, però, no ho és gens, de bell, però nosaltres, amb la portada d’aquest número de D’estil, les hem volgut fer renéixer en carn i ossos i ens hem permès l’atrevida llicència de dotar-les d’un altre significat.

Conta la llegenda que les Cariàtides eren les dones de Cària, una ciutat propera a Esparta. Durant les Guerres Mèdiques, al segle V a.C., grecs i perses s’enfrontaren, i Cària s’alià amb aquests darrers. Els grecs, en sortir vencedors del conflicte bèl·lic, castigaren la traïció dels caris matant els homes i convertint en esclaves les dones. L’arquitectura grega de l’època les esculpí per simbolitzar una condemna que les obligava a aguantar els mastodòntics temples per sempre més.

Les Cariàtides perduraren en època romana i hel·lenística, i, durant, el Renaixement, foren àmpliament utilitzades de nou, així com en l’època barroca i neoclàssica; si bé, a cada pas s’anaren modificant. Fins i tot Gaudí les utilitzà.

Nosaltres hem volgut recuperar aquestes figures de posat hieràtic i esvelt, de gran bellesa, però les hem humanitzat, les hem fet de carn i ossos (i per doble!). I, al capdamunt, en lloc d’obligar-les a sustentar temples pesats, les hem coronat amb flors a mode de cant a la primavera. Les nostres Cariàtides (les germanes Sara i Sophie Ángel) són vives, lliures i plenes de llum. Pura poesia! Vestides amb unes peces de cotó –blanques, lleugeres, fresques, pures– de la dissenyadora Celia Vela que formen part de la col·lecció que s’endugué el Premi Nacional a la millor col·lecció primavera-estiu 2016, les corones de flors naturals que llueixen són creació de Lourdes Bahí, de la floristeria figuerenca Flors Bahí. La Conchi Balaguer, de Balaguer Estilistes, s’ha encarregat de fer-les brillar com es mereixen gràcies als recollits i el maquillatge.

Rere l’objectiu, hem comptat amb la complicitat de l’osonenca Sílvia Pujols, que ha sabut captar a la perfecció l’essència de la portada que buscàvem. I el vídeo del making of del shooting és obra, com sempre, de l’Ernest Alda i l’Albert Torres. El podeu veure llegint el codi QR.

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top