0 items
El meu compte

Benvingut/da a casa!

 

L’arribada d’un nadó a una família representa sempre un canvi importantíssim. Implica un canvi de rutines, un canvi d’hàbits i també un canvi en els espais de la llar. El més important? L’habitació del petit.

 

El disseny d’una habitació infantil és quelcom que la majoria de pares i mares tenen, en certa manera, idealitzat. Alguns ja la visualitzen durant l’embaràs (o inclús abans) i comencen a buscar els elements indispensables per constituir-la. D’altres, s’estimen més consultar revistes de decoració i catàlegs, veure botigues i buscar idees a Internet. Alguns pocs prefereixen preparar el més bàsic i anar-la decorant a mesura que el nadó va creixent.
 

Respecte als gustos, passa exactament el mateix. La diversitat és absoluta, i el ventall d’opcions, enorme. Alguns progenitors tenen molt clar que es volen basar en la simplicitat i la puresa més absoluta. D’altres, en canvi, aposten per muntar un autèntic paradís infantil farcit d’estímuls. Alguns ho volen tot predissenyat. A d’altres, els fa una tremenda il·lusió crear i muntar ells mateixos l’espai que serà del seu fill o filla i recuperar, fins i tot, objectes del passat.
 

Sigui com sigui, res està escrit al respecte, però el que està clar és que l’habitació d’un infant ha de ser quelcom més que una cambra de la casa. Ha de ser un espai tranquil i acurat que reflecteixi la dedicació de la seva família i que sigui adient per acollir la nova vida amb el caliu i la tendresa que necessita.

 

"L’habitació d’un infant ha de ser un espai tranquil i acurat que reflecteixi la dedicació de la seva família i que sigui adient per acollir la nova vida amb el caliu i la tendresa que necessita."

 

El primer és el primer
 

El primer que cal fer a l’hora de decorar una habitació infantil és prendre mides de l’espai disponible i tenir clar què es necessita i de quin pressupost es disposa. S’ha de pensar el color de les parets, els mobles i la seva posició, la roba de llit, les cortines, les catifes, la il·luminació...

 

Una habitació per a cada edat
 

Per regla general, els experts en decoració infantil creuen que hi ha dues edats clau a tenir en compte: la primera, quan el nadó acaba de néixer, i la segona, dels 3 als 11 anys. En el primer cas, evidentment, seran els pares els qui triaran, però, a partir dels 3 o 4 anys, els infants ja poden opinar sobre la decoració de la seva habitació. De fet, és recomanable que se’ls tingui en compte, perquè, al cap i a la fi, són ells els qui hi dormiran, hi jugaran i hi descansaran. Si se senten seu l’espai, estaran més segurs i no intentaran anar a dormir a l’habitació dels pares. Aquest és el moment perfecte per començar-los a ensenyar l’hàbit de l’ordre i de la cura de les pròpies coses.

 

"S’han de prendre decisions sobre el color de les parets, els mobles i la seva posició, la roba de llit, les cortines, les catifes, la il·luminació..."

 

No oblidis...
 

  • La música. És un gran component pel benestar dels infants. Els relaxa, els ajuda a aprendre millor, els estimula el desenvolupament del llenguatge, els fa ballar, millora la seva socialització...
  • La llum natural. Dóna vida i caliu.
  • Els calaixos i els organitzadors. Et permetran tenir-ho tot ben endreçat des del principi i ensenyar-li el valor de l’ordre. Pensa que a mesura que vagi creixent anirà acumulant més elements.
  • Un mural. Per penjar-hi fotografies, il·lustracions i els dibuixos que farà el propi infant més endavant.
  • La sobrietat. Si omples massa l’habitació amb quadres i ninos, pots crear un ambient angoixant.

 

Article publicat al número 27 de D'estil. 

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top