0 items
El meu compte

Benvingut, nounat!

 

Sabeu quines són les pautes que cal seguir per visitar-lo?

 

És evident que l’arribada d’un bebè és motiu d’alegria per a familiars, amics i coneguts, però encara ho és més per als pares de la criatura. Es tracta d’un moment inoblidable i molt íntim de la parella. S’està forjant una família!

Tot i que us envairà el delit de visitar el nounat, cal recordar que, tant ell com la seva mare, acaben de viure una experiència nova i esgotadora. Es troben en els inicis d’una etapa desconeguda, carregada d’emocions i sensacions. Per això, sigueu sempre prudents, respectuosos i empàtics.

Tant si ja heu donat la benvinguda a més d’un bebè com si encara no heu viscut aquesta situació, vet aquí unes quantes pautes perquè la visita al nou membre i la seva família vagi d’allò més bé.

 


A l’hospital, no

Avui dia, la mare i el nadó solen fer una estada curta a l’hospital. Durant aquests dies, ella necessita recuperar-se del part i adaptar-se a les necessitats del nou membre de la família. La tranquil·litat i la intimitat són uns valors molt apreciats. Respecteu-los i oblideu-vos d’anar-hi el mateix dia del naixement.

 

Les visites? Millor a la llar

Un cop la família està instal·lada a casa i més acostumada a la seva nova vida, les visites són més agraïdes. Un interval de, com a mínim, dues setmanes és correcte per conèixer el nounat. Tot i això, truqueu abans d’anar-hi per saber quina és l’hora més adequada i no hi aneu mai a la nit.

 

Sigueu breus, si us plau!

Es tracta de conèixer el bebè i passar una estona amb la família; per tant, uns 30 minuts és el temps adequat per visitar-los, i, com a màxim, una hora. Penseu que els pares estan esgotats i necessiten aclimatar-se a la nova situació. A més, eviteu ser-hi en moments personals com a l’hora de l’alletament. La mare us agrairà la vostra empatia!

 

Compte amb les fotos!

El nounat us captivarà i voldreu fotografiar-lo, ho sabem, però, abans, demaneu permís (i feu-ho sense flaix!). I, en una època com l’actual en què ens falta temps per compartir-ho tot a les xarxes, primer assegureu-vos que els pares hi estan d’acord.

 

Eviteu els braços

Agafar el nounat en braços és una de les coses que més gràcia fa. Malgrat tot, penseu que el seu sistema immunitari és fràgil i s’està adaptant al seu nou entorn. Si la mare desitja que l’agafeu, ja us ho oferirà. Tot i això, si hi ha confiança i no us en podeu estar, demaneu permís abans d’agafar-lo.

 

Higiene, santa higiene!

El sistema immunitari del nadó és delicat, i qualsevol bacteri pot afectar-lo greument; per tant, recordeu: renteu-vos bé les mans abans de tocar-lo; no us poseu un perfum fort; si sou fumadors, vigileu amb l’olor de les cigarretes, i, si esteu malalts, feu la visita en un altre moment!

 

De vegades, els consells son sobrers

Els consells es donen amb tota la bona intenció del món, però els pares es troben aclaparats per un munt de sensacions i, a vegades, poden entendre’s com una crítica, o bé poden crear confusió i inseguretat. Si els pares en necessiten, ja us en demanaran!

 

Compte amb els elogis i els comentaris inapropiats!

Primer de tot, no qüestioneu els mètodes escollits pels pares. Podeu elogiar el nounat, però sense caure en exageracions ni comparant-lo amb altres nadons. I, si us plau, tampoc feu comentaris sobre l’aspecte físic de la mare.

 

Visites amb nens? 

Pregunteu abans d’anar-hi. Tant la mare com el nadó necessiten tranquil·litat. A més, els nens poden transmetre alguna malaltia.


 

Article publicat al número 47 de D'estil.

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top