0 items
El meu compte

Benvinguts a casa meva!

 

Durant les festes nadalenques, generalment les presses ens superen: els regals, els àpats, la decoració... Totes aquestes qüestions s'interposen a altres de més bàsiques, però no per això menys importants. Saber rebre els nostres convidats, per exemple, és bàsic per aconseguir el caliu d’una llar, quelcom tan buscat en aquestes dates festives.

 

La nit de Nadal, Sant Esteve, Cap d'Any, Reis... Són dies de retrobaments, de llargs àpats i d'estones en família. La confiança entre uns i altres sovint fa que ens oblidem del protocol més senzill, com ara el tracte amb els nostres convidats. No passar per alt unes qüestions bàsiques que us recordem a continuació és necessari per aconseguir vetllades perfectes.

 

Per trencar el gel
 

En primer lloc, el que és imprescindible és rebre els convidats com cal i acollir-los tot presentant-los a la resta d’assistents a la cita, un aspecte que sovint oblidem, sobretot si es tracta de persones properes a nosaltres. Hem de pensar que, malgrat siguin familiars, parents llunyans o amics, potser fa temps que no es veuen. Fer d’amfitrió i presentar-los entre ells des d’un bon principi és vital per trencar el gel i crear un ambient càlid i amigable que, de ben segur, es perllongarà al llarg de tota la vetllada.

 

“És imprescindible rebre els convidats com cal i acollir-los tot presentant-los a la resta d’assistents a la cita”

 

Convidar vol dir acompanyar
 

Un altre error que acostumem a cometre és que, un cop ha arribat tothom, els convidats queden desemparats. És ben bé que la confiança fa fàstic, que diuen. Però, alerta!, perquè per molta confiança que hi hagi entre els assistents, l’amfitrió sempre ha d'estar atent i oferir-los tot allò que necessitin a cada moment. Recordem que s'han de sentir com a casa!

 

Alerta amb els temes de conversa!
 

Si es dóna el cas que sorgeix un silenci incòmode, cal introduir un tema de conversa, però aneu amb compte, perquè encetar segons quin tema pot empitjorar la situació. Ha de ser quelcom agradable per a tots, que animi els convidats a participar i, preferiblement, que eviti controvèrsies. Parlar de religió o política pot generar un debat interessant, però les opinions que sorgeixen no sempre són compartides i poden provocar una discussió i un conseqüent malestar. Hem de ser prudents i buscar la germanor.

 

“Els temes de conversa han de ser agradables per a tots, que animin els convidats a participar i, preferiblement, que evitin controvèrsies”.

 

I a l'hora de marxar...
 

Quan arriba l’hora dels comiats, els convidats s'han de tractar tal com els hem rebut. Podem demanar-los la seva opinió sobre la vetllada (si s'ho han passat bé, si els ha agradat l’àpat, si s’han sentit acollits...) i, sobretot, els hem d’agrair la seva assistència al convit.
 

A primer cop d’ull, aquests poden semblar uns consells molt obvis, però, justament per això, sovint els menystenim. Tinguem-los en compte per garantir una vetllada agradable i la possibilitat que es repeteixi.

 

“Quan arriba l’hora dels comiats, hem d’agrair l’assistència dels convidats al convit”

 

 

Article publicat al número 32 de D'estil.

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top