0 items
El meu compte

Benvinguts a indrets que inspiren. Benvinguts al turisme espiritual

 

El turisme espiritual cada cop té més adeptes, però va més enllà del clàssic pelegrinatge. Es tracta de visitar indrets l’energia dels quals ajuda a connectar amb un mateix. Hi anem?

 

Sovint, tenim tantes ganes de conèixer les ciutats que visitem que ho fem de pressa i corrents. Però l’objectiu d’un viatge també pot ser retrobar-se amb un mateix, assolir aquella pau interior tan anhelada i evadir-se de l’estrès, les pors, les preocupacions i les responsabilitats del dia a dia. Arreu del món existeixen meravelles arquitectòniques o indrets especials que, a més de comptar amb una gran bellesa, desprenen una enorme espiritualitat. Són construccions que provoquen un sentiment de devoció i admiració, emplaçaments que són –o van ser– importants centres de veneració per a diferents religions. Per això mereixen ser visitats, com a mínim, un cop a la vida, independentment que sigueu creients o no. Vet aquí alguns dels més coneguts:

La basílica de Sant Pere. És un dels edificis més emblemàtics de la religió catòlica. Està construït sobre la tomba de Sant Pere, un dels dotze apòstols de Jesús i primer bisbe de Roma, a la Ciutat del Vaticà. És també un dels principals destins de pelegrinatge. A més, a l’interior de la basílica, podreu contemplar obres d’art excepcionals, com La Pietat de Miquel Àngel. Tot el conjunt és una meravella arquitectònica del Renaixement.

 

 

La mesquita blava. És una obra mestra de l’arquitectura otomana que es troba a Istanbul (Turquia). El seu nom oficial és mesquita del sultà Ahmed, però, popularment, l’anomenen mesquita blava pel color de les rajoles que decoren el seu interior. Està formada per una successió de cúpules, que augmenten la seva mida progressivament fins a arribar a la cúpula central, de 23 metres de diàmetre i 43 metres d’alçada. A més, està il·luminada amb 200 vidrieres i unes làmpades d’aranya que pengen del sostre.

 

 

El Mur de les Lamentacions. És el lloc més sagrat del judaisme i el vestigi del primer temple de Jerusalem. Existeix la tradició d’introduir trossos de paper, que contenen plegaries i oracions, entre les seves escletxes. Si us animeu a visitar-lo, és molt probable que observeu jueus recitant el llibre dels Salms.

 

 

El Santuari de Fàtima. És un dels més importants del món, i es troba a Portugal. Cada any, el visiten més de quatre milions de persones. La seva construcció es porta a terme després que la Verge, en una de les seves aparicions, demanés a tres nens que construïssin una capella en nom seu.

 

 

Lumbini. Aquesta ciutat del Nepal es considera santa dins la religió budista perquè és el lloc de naixement de Siddharta Gautama, més conegut com a Buda. La llegenda explica que, després de viure com un príncep en un palau, Siddharta va decidir conèixer el món exterior. Les persones amb les que es va creuar durant el seu recorregut –un ancià, un cadàver, un malalt i un asceta– van tenir un gran impacte en la seva vida i, des de llavors, va renunciar a la seva forma de viure per trobar una solució al problema de l’existència.

 

 

“Arreu del món existeixen meravelles arquitectòniques o indrets especials que, a més de comptar amb una gran bellesa, desprenen una enorme espiritualitat”

 


Els racons tel·lúrics

El nostre planeta rep energia de l’Univers i, alhora, la Terra genera moviments interns que es converteixen en energia tel·lúrica –mot que prové del llatí tellus, que significa terra–. Aquestes emanacions energètiques són percebudes amb més intensitat a indrets determinats i, a casa nostra, en tenim uns quants!

  • Cadaqués: al Cap de Creus, a la comarca de l’Alt Empordà.
  • Sant Pere de Rodes: al Cap de Creus, a la comarca de l’Alt Empordà.
  • Mare de Déu del Mont: a la zona de l’Alta Garrotxa, a Albanyà, a la comarca de l’Alt Empordà.
  • Sant Pere de Montgrony i el Santuari de Montgrony: al municipi de Gombrèn, a la comarca del Ripollès.
  • Vall de Núria: al Parc Natural de les Capçaleres del Ter i el Freser, a Queralbs, a la comarca del Ripollès.
  • Massís de Montserrat: a cavall de les comarques del Bages, l’Anoia i el Baix Llobregat.
  • La Cova Negra: a la serra del Montsec, dins del terme de Llimiana, a la comarca del Pallars Jussà.
  • Sant Miquel del Fai: a Bigues i Riells, a la comarca del Vallès Oriental.

 

Article publicat al número 52 de D'estil.

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top