0 items
El meu compte

Bicicletes sense fronteres - Generositat a pedalades

 

Les bicicletes són la seva passió, i crear una ONG per regalar-ne als més necessitats, la seva manera de tornar al món tot el que ell ha rebut en els últims anys. Darrera d’aquesta idea solidària gairebé acabada d’embastar, hi ha Romà Boule, un emprenedor de mena sense cap mena de pors i ple de generositat que, des que es va vendre l’exitosa empresa d’accessoris electrodomèstics que ell mateix havia creat –cansat de quotes de mercat i objectius de vendes, ha volgut dedicar els seus dies al que més l’omple: les bicicletes i l’ajuda als demés.
 

Amb aquesta idea al cap, sense comptar amb estudis de mercat ni grans infraestructures i amb un pressupost cero alimentat d’il·lusió i confiança, ha creat, juntament amb tres companys més, Bicicletas sin Fronteras, una ONG que pren la bicicleta com a raó de ser i que, a hores d’ara, ha articulat tres projectes paral·lels.

 

Les bicicletes són la seva passió, i crear una ONG per regalar-ne als més necessitats, la seva manera de tornar al món tot el que ell [Romà Boule] ha rebut en els últims anys."

 

Un projecte d’abast estatal i dos d’internacional
 

“Una bicicleta per al teu veí” consisteix a recollir bicicletes velles o que estiguin en desús, arreglar-les, pintar-les (d’un groc intens) i lliurar-les de forma gratuïta a qualsevol persona que les necessiti. De la mateixa manera, qualsevol que en tingui una i la vulgui donar, es pot posar en contacte amb l’organització i una empresa de transports la recollirà a casa seva des de qualsevol punt d’Espanya per portar-la fins a Masarac de forma totalment gratuïta.
 

“100 bicis per a Anantapur” centra la seva atenció en aquesta població de l’Índia, que és una de les més pobres del país. Juntament amb la Fundació Vicens Ferrer, compraran bicicletes al lloc d’origen per què les nenes que acaben l’ensenyament obligatori puguin anar a l’institut –que generalment es troba a una altra població diferent a la seva– i evitar així els matrimonis prematurs.
Les bicicletes tenen un preu de 58 euros, una quantitat raonable per a nosaltres però desorbitada per als autòctons. Per això, en aquest cas, les donacions que es demanen no són bicicletes, sinó aportacions econòmiques. L’objectiu és poder comprar les bicicletes al lloc d’origen per contribuir, així, a augmentar la seva riquesa.

 

“Camí a Gàmbia” vol unir esforços per recollir bicicletes per als gambians o, qui sap, adquirir una flota de bicicletes ambulància per dur malalts dels pobles fins a l’hospital.
 

Arribar al cor de les persones
Tot i que Bicicletas sin Fronteras té pàgina web (www.bicicletassinfronteras.org) i Facebook, Romà Boule fuig de les noves tecnologies. Vol arribar al cor de les persones directament, sense plataformes intermediàries ni embolcalls inútils. I sembla que ho està aconseguint, perquè són moltes les empreses i els particulars que estan col·laborant en aquest projecte solidari. Un dels exemples més entranyables: el d’una parella de nuvis que han inclòs 20 bicicletes a la seva llista de noces per als infants d’Anantapur.

 

La divulgació del que són i del que fan entre els infants i els joves és una altra de les seves facetes."

 

Explicar-ho als més joves
 

La missió de Bicicletes sense Fronteres no és només repartir bicicletes pel món. La divulgació del que són i del que fan entre els infants i els joves és una faceta que s’han proposat. Així, Boule recorre algunes escoles per fer veure que és possible portar idees a terme sense grans pressupostos i per despertar consciències solidàries que puguin fructificar en un futur.

 

Article publicat al número 22 de D'estil.

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top