0 items
El meu compte

Bocam: El mar i muntanya més top

El passat 7 de maig, el carrer de La Jonquera del Barri Vell de Figueres donava la benvinguda al nou projecte de la parella de gastroempresaris Jordi Margall i Sònia Faixó, un local que, en només cinc mesos, ja s’ha situat entre els 15 millors restaurants de la ciutat, segons Tripadvisor. Es diu Bocam, i és un autèntic espectacle sensorial.

Quan la fusió esdevé tot un gust

El sabor que et deixa el vi o una altra beguda al paladar. Això és el “bocam”. D’aquí el nom del local, i d’aquí la gran varietat de vins de l’Empordà que s’hi ofereixen per acompanyar una proposta culinària clàssica però originalíssima alhora que resulta exquisida.

Amb la voluntat de transmetre una cuina fresca i creativa, al Bocam apliquen tècniques i conceptes globals sobre productes locals i de proximitat, sempre de màxima qualitat. Ho fan sota la inspiració d’un receptari de platerets de les seves mares i àvies, i el resultat de tot plegat és una reinterpretació personal de la cuina tradicional empordanesa, tant rica en productes i combinacions, que busca el seu autèntic sabor i que fascina la gent d’aquí i el visitant d’allà a parts iguals. Tradicional i innovador, local i global. Irresistible, en una paraula. Si no, tasteu els seus musclos amb gintònic de taronja; les escopinyes amb vinagreta d’olives i gelée de vermut; el caneló de pasta fresca de pollastre, llagostins i bolets; el peix espasa amb parmentier de moniato i bolets o l’arròs sec de pop i nyores. Això, sense comptar postres com el milfulls de cacau amb mandarina i sorbet de taronja o el pastís d’avellanes, tofee i poma de Girona. Són això: irresistibles.

 

“Amb la voluntat de transmetre una cuina fresca i creativa, al Bocam apliquen tècniques i conceptes globals sobre productes locals i de proximitat, sempre de màxima qualitat. Ho fan sota la inspiració d’un receptari de platerets de les seves mares i àvies, i el resultat de tot plegat és una reinterpretació personal de la cuina tradicional empordanesa”

 

Cuina i disseny que van de bracet
Comptant, a priori, amb una ubicació immillorable i un disseny modern, fresc i senzill, el Bocam atreu les mirades de tots els vianants que passegen pel Barri Vell de Figueres, els quals se senten convidats a asseure’s i gaudir, amb plena consciència, en un dels tres espais en què es divideix el restaurant: a l’exterior, a la planta baixa o al primer pis, tant se val.

L’interiorisme, obra del figuerenc Rossend Cortés, és fruit d’un interessant projecte inspirat en un plat empordanès tan mític com és el mar i muntanya, que actua com a fil conductor per recrear aquests dos entorns típics de l’Alt Empordà en els dos espais interiors de l’edifici: al pis inferior, el mar, predominat pel color blanc, els motius marins i molta llum natural; al superior, la muntanya, amb una combinació de tons i materials que fan creure al comensal que es troba en plena natura.

 

“L’interiorisme, obra del figuerenc Rossend Cortés, és fruit d’un interessant projecte inspirat en un plat empordanès tan mític com és el mar i muntanya”

 

Una parella d’asos
Jordi Margall i Sònia Faixó, iniciats, de ben joves, en el món gastronòmic i formats al costat dels millors restauradors nacionals, el 2010 van rebre el Premi Emprenedor de l’Alt Empordà pel seu projecte Gastrònoms, una empresa de productes gastronòmics semiacabats per a professionals de la restauració. Avui, lideren un holding d'empreses que es retroalimenten i que són referents en el sector: el restaurant SwingGourmet, de TorreMirona, a Navata; Montserrat, una botiga de plats per emportar; Montserrat Càterings, dedicat especialment a nodrir esdeveniments, i Grastrònoms, una empresa ubicada a Castelló d'Empúries que ofereix solucions i plats als xefs amb noves tècniques culinàries, preparacions i productes. Tot un univers que ara es veu culminat per Bocam, la seva darrera aposta que ja els està essent més que un motiu de satisfacció.
Si sou per Figueres, aprofiteu per visitar aquesta nova joia gastronòmica i marxeu amb un bon sabor de boca!

 

Article publicat al número 39 de D'estil.

Situació
data-picto="/FitxersWeb/67923/point-luxe-restaurant.png" >
Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top