0 items
El meu compte

Cabanes als arbres: dormir dalt d'un arbre

Les cabanes damunt dels arbres sempre han estat el refugi ideal de la nostra infància. Camuflades al fons d’un bosc o en un racó del jardí, responen a una certa necessitat de privacitat absoluta i d’aïllament del món.

Els Korowai, una tribu indonèsia, construeixen les seves cases justament en aquests emplaçaments: al capdamunt de la copa dels arbres, i els hippies de la dècada dels 60 també ho feren als Estats Units. Aquí, a Catalunya –i a l’Estat espanyol en general–, això no és gens usual, almenys fins ara, perquè, des de fa uns mesos, ja podem experimentar el que se sent dormint en un niu de fusta situat entre branques, en contacte directe amb l’arbre i el seu ecosistema, en plena integració amb l’entorn i en harmonia total amb la natura. Són les cabanes als arbres, un projecte de Selvaventura, S. L., una societat pionera a Catalunya –i a Espanya– en la implantació de circuits d’aventura.

Les cabanes en qüestió, que estan situades al terme municipal de Sant Hilari Sacalm, concretament, a la carretera de Vallclara, són 30 m2 de fusta de planta octogonal que floten damunt dels arbres, a uns 10 metres de terra. Amb un disseny estudiat al mil·límetre i damunt d’uns arbres tan resistents com als avets Duglas i els castanyers, les cabanes mantenen un perfecte equilibri mecànic i visual amb l’arbre que les sosté –el tronc del qual les travessa per l’interior– tot permetent-li el seu creixement natural.

 

Malgrat que, en aquests moments, hi ha tres cabanes alçades batejades amb noms d’ocells (la Cargolet, la Mallerenga i la Duch), les previsions són de fer-ne un total de deu amb dos ambients diferents: cinc de romàntiques per a dues persones i cinc de familiars per a quatre. A l’interior dels habitacles, a més dels llits, hi ha un rentador amb una gerra d’aigua i una pica, un wàter biodegradable que es recicla en forma de compostatge i un espai que fa la funció d’armari. A l’exterior, cada cabana té una terrassa de 10 m2 que permet la plena integració amb l’entorn i regala a l’hoste unes vistes d’excepció des d’una perspectiva gens usual.

I, si ja és excepcional dormir damunt d’un arbre sense servei elèctric ni aigua corrent tot escoltant el batec del bosc a la nit, també ho és esmorzar a la cabana després d’haver estirat una corda que, a través d’una politja, t’atansa l’esmorzar dins d’un cistell acuradament preparat.

Les cabanes, a les quals s’accedeix mitjançant un pont penjant i una escala, estan comunicades amb el punt neuràlgic del campament: la masia la Vileta, que fa la funció de recepció i concentra tots els serveis extra: una sala-biblioteca, una estança infantil farcida de jocs per als més menuts, una zona amb accés a Internet, un menjador on es pot sopar còmodament, banys, piscina i jardí. Allà hi trobareu, a més, a en Manu i la Karin, que us rebran amb tota l’amabilitat del món, i, a dalt de cada cabana, una llibreta i un llapis esperen ser utilitzats per recollir totes les sensacions dels seus visitants. Sens dubte, passar una nit a les cabanes als arbres és una experiència inoblidable.

 

Article publicat al número 6 de D'estil.

Situació
data-picto="/FitxersWeb/67923/point-mapa.png" >
Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top