0 items
El meu compte

Cadires-mite

 

Són cadires. I enamoren. Tant, que són autèntiques peces de museu.

 

Barcelona. Creada l’any 1929 per Ludwig Mies van der Rohe, es coneix també com a model MR90. Es va fabricar pel pavelló alemany de l’Exposició Internacional de Barcelona i ha acabat esdevenint el gran comodí dels interioristes a l’hora de dissenyar un saló modern i estereotipat.
 

Wassily. Creada l’any 1925 per Marcel Breuer, també s’anomena model B3. Breuer fou director del taller de mobles de Bauhaus, a Alemanya, i allí va idear aquesta cadira. És la primera cadira de tub d’acer que combina la facilitat de producció amb la flexibilitat del material a partir del qual està feta. Breuer li’n va regalar una còpia a Kandinsky (professor de Bauhaus) i quan la van rellençar al mercat van usar el seu nom per promocionar-la.
 

Vermella i blava (the red blue chair). Aquesta cadira es va crear l’any 1917 per Gerrit Thomas Rietveld. Quan la va dissenyar, no tenia color. És una barreja entre arquitectura i escultura. La peça es troba a la Schroder Utrecht House, a Holanda, que és un edifici amb les parets molt fosques. En aquest entorn, els panells vermells i blaus de la cadira flotaven voltats d’altres de més petits de color groc. L’efecte aconseguit era espectacular. Representa una de les primeres exploracions del moviment artístic De Stijl en tres dimensions.
 

Lounge Chair Ottoman. Creada per Charles & Ray Eames l’any 1940, es considera l’avantguarda del disseny més còmode, no només basat en línies simples i funcionals.
 

Panton. Un disseny de l’any 1959 creat per Verner Panton. Dedicat durant molt anys a dissenyar espais sencers, aquesta cadira ha estat una icona del disseny modern infantil. Al principi era per a tots els públics, però els nens foren els que la van acollir amb més força degut a la seva estètica de joguina. És una cadira d’una sola peça elaborada amb un sol material, però de molts colors possibles. Està exposada al Museu d’Art Modern de Nova York.

 

Article publicat al número 18 de D'estil. 

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top