Des de les pàgines de D’estil, us volem oferir unes propostes de tapes actuals però elaborades amb productes frescos tradicionals de la mà del Txot’s.
Ingredients per a 2 persones
- 2 calçots.
- 50 gr. de farina de tempura.
- 100 ml. de cervesa.
- Tina de calamar.
- Salsa romesco.
- Oli.
- Sal.
- Pebre.
Elaboració
Agafem els calçots, els tallem en unitats de 4 cm, aproximadament, els hi traiem el centre i els farcim amb salsa romesco. Tot seguit, els hi fem una mena de tap amb el centre del calçot restant perquè la salsa no s’escapi.
Barregem la farina de tempura amb la cervesa i la tinta de calamar fins que quedi una mescla negra homogènia i arrebossem els calçots amb la salsa per passar a fregir-los amb oli abundant.
Finalment, els salpebrem i disposem les porcions damunt del plat. La gràcia d’aquesta tapa és que sembla que el calçot estigui fet a la brasa.
Article publicat al número 40 de D'estil.