0 items
El meu compte

Clara Mallart: Roba respectuosa

 

La dissenyadora emergent Clara Mallart és una alenada d’aire fresc en el món de la moda. Amant de de la natura i del respecte pel medi ambient, ha apostat per la roba ecològica i pel fenomen de l’upcycling.

 

La moda que dissenya Clara Mallart és, literalment, una altra història diferent a la tendència habitual. Lluny de les cadenes de roba fast fashion, dels materials artificials i de les imitacions i les superficialitats, cada peça de les seves està feta a mà, a consciència, com abans. I no tan sols això, sinó que els teixits que utilitza són ecològics i naturals –cotó orgànic, seda, llana o organzí–; els tints, procedents d’extractes de plantes i minerals, i els botons, de nacre o coco, per exemple. La seva és, doncs, una roba ètica i sostenible, i esdevé un petit gra de sorra per intentar canviar el model de producció de la moda actual.
 

Dissenyadora de moda i també geògrafa, s’inspira en les roques, els arbres, les flors i les escorces per crear peces que s’acosten a la natura i que, com aquesta, transmeten equilibri, harmonia i, al capdavall, bellesa depurada, senzilla, neta, sense ornaments inútils.

Formada a l’Instituto Europeo di Design, Clara Mallart ha treballat amb el dissenyador català Josep Abril i ara es dedica a crear produccions pròpies, petites i especials, que ella mateixa cus.

 

"Les peces que crea Clara Mallart són ètiques i sostenibles, i esdevenen un petit gra de sorra per intentar canviar el model de producció de la moda actual."

 

Fer meravelles gràcies a l’upcycling
 

El projecte actual de Clara Mallart se centra en una combinació de roba elaborada amb teixits ecològics i en l’upcycling, un nou concepte en el món del reciclatge (especialment en el del reciclatge de roba) que es basa en donar un valor afegit a allò que ja no desitgem, transformant completament el primer producte per obtenir-ne un altre de ben diferent.

 

La nova col·lecció: Confluence
 

El més nou de Clara Mallart està representat a través del viatge que emprèn una noia, des de l’estació de tren fins al lloc on l’esperen per sentir-la cantar, perquè la col·lecció pretén evocar la redefinició del cicle de vida d’un seguit de peces de roba, i, en aquest viatge, el disseny –com el tren– és un mitjà de transport que es rebel·la cada vegada com a més ecològic i sostenible.
 

Així, a partir del reciclatge tèxtil i d’un acurat treball sobre l’ús de materials orgànics, Mallart explora la reinvenció combinatòria de peces en desús amb una col·lecció confeccionada a partir de la transformació total de peces de roba. Es tracta, bàsicament, de peces masculines que, en aquesta nova vida, són femenines. Camises, pantalons i jerseis han estat el punt de partida per crear vestits, faldilles i samarretes. Acompanyen els looks, samarretes de cotó orgànic certificat i complements realitzats amb restes de teixits, que són camals o butxaques de les peces de roba inicials.

 

 Article publicat al número 23 de D'estil. 

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top