0 items
El meu compte

Color, color... Blau, vermell, groc, verd, blanc al poder

 

 En fengshui, els colors són considerats una de les eines més poderoses que tenim a l’abast per l’impacte que provoquen a primera vista. Des d’aquesta perspectiva, l’elecció dels colors va més enllà de l’aspecte estètic, ja que cada un influeix directament sobre el nostre estat d’ànim i estil de vida. Per això el fengshui utilitza els colors com a eina bàsica per activar l’energia de les diferents zones de la llar amb una intenció determinada. Però no estem parlant només d’impregnar les parets de colors, sinó de tenir-los en compte en tots els elements de decoració, des de la roba de llit fins a les cortines, passant per les catifes, les làmpades i qualsevol altre objecte decoratiu.

 

“En fengshui, els colors són considerats una de les eines més poderoses que tenim a l’abast per l’impacte que provoquen a primera vista”

 

Un color, una energia
 

Per començar a introduir nous colors a la llar, el més important és saber el tipus d’energia que necessita cada espai per poder utilitzar el color que ens la pugui proporcionar. En termes generals:
 

  • Els colors neutres es poden posar allà on es vulgui, són colors que aniran bé a qualsevol zona de la llar; per tant, si mai teniu dubtes, amb els tons neutres mai us equivocareu.
  • Els colors càlids són capaços d’energitzar l’ambient.
  • Els colors freds serveixen per calmar i aportar tranquil·litat.

 

“El color vermell es pot utilitzar per atraure l’energia cap a on es vulgui, com ara un racó fosc”

 

Un color, una sensació
 

Les propietats de cada color són molt àmplies, de manera que, si els utilitzeu de forma correcta, poden ser una important font d’harmonia, salut, equilibri i benestar, perquè cada un està associat als cinc elements de la naturalesa: aigua, foc, terra, fusta i metall.
 

  • La gamma de blaus i els negres són aigua. Aquests tons activen la inspiració i la clarificació i proporcionen tranquil·litat, frescor i sensació de pau i serenitat. El negre aporta un toc de misteri, calma i sensualitat, però és millor utilitzar-lo a través dels objectes, no mitjançant la pintura de les parets.
  • La gamma de vermells formen l’element foc. El color vermell es pot utilitzar per atraure l’energia cap a on es vulgui, com ara un racó fosc. Activa la força física, la passió i l’excitació. El vermell pur, però, s’ha d’utilitzar amb moderació, preferentment a través d’objectes decoratius. És un bon color per a les persones depressives, si s’utilitza en petites dosis. No és recomanable afegir molt vermell a les habitacions d’adolescents ni d’infants, ja que estimula l’acció i no ajuda a relaxar-se.
  • La gamma de grocs són la terra. És el color més lluminós de tots, ideal per a les zones de reunió social i familiar, com la sala d’estar i el menjador. Els grocs ajuden a reforçar les relacions i a adquirir una millor comunicació, estabilitat i seguretat.
  • Els verds són l’element fusta. Aquest color fomenta l’equilibri, la curació, la vitalitat i el creixement. És adequat per a dormitoris infantils, sales d’estar, banys i habitacions on s’hagin de generar noves idees, com ara un despatx o un lloc d’estudi.
  • Els blancs, grisos i tons metal·litzats representen l’element metall. El blanc és un color que proporciona sensació de pau i puresa, encara que, en excés, pot generar fredor. Les tonalitats grises o els tons metal·litzats aporten sensació de luxe i elegància, però, si n’hi ha massa, també poden arribar a causar tristesa, indecisió i passivitat.

 

Text: Cristina Mira, de Mira Fengshui.

Article publicat al número 42 de D'estil.

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top