0 items
El meu compte

Colors naturals, naturals! L’alternativa sostenible i saludable als tints químics

 

Avui dia, estem prenent consciència de la sostenibilitat que necessita el medi ambient, del consum moderat, del decreixement, del fet d’aprofitar els productes al màxim abans de descartar-los o llençar-los... Hem arribat a un punt en què també decidim que els productes han de tenir com menys químics, millor. El nostre medi ambient ho necessita, i els nostres cossos també. No volem químics al menjar, ni a la roba, ni a la pell, ni al cabell. No en volem!

 

Una retrospectiva

Els primers tints de cabell, la henna, ja es van descobrir a l’Antic Egipte! I la resta de civilitzacions clàssiques properes, com els grecs i els romans, els van prendre la idea. Sabíeu que, segles més endavant, els homes sarraïns es tenyien la barba? Després d’una Edat Mitjana austera, el Renaixement ens va fer redescobrir-los, i, combinats amb l’ús de perruques, es van trobar noves maneres d’elaborar-los i aplicar-los, un camí evolutiu que arriba fins avui.

Els tints químics

Semblava que havien arribat per quedar-se. Semblava que els tints químics substituirien, a cop de producte químic i/o sintètic, els tints naturals de tota la vida. La seva eficàcia, durabilitat i força en la decoloració i posterior coloració els feia dignes d’ús. Amb alcohol, amoníac, oxigen i més elements sintetitzats, els cabells de dones i homes han estat tenyits durant les últimes dècades amb aquests productes.

Però, després de tota la febre pel producte químic del segle XX, el segle XXI està començant a canviar les tornes. D’una banda, perquè els tints químics no són bons per a les persones, com ho demostren nombrosos estudis acadèmics: és possible que augmentin el risc de patir càncer de mama, ressequen i afebleixen el cabell en diversos aspectes, poden produir irritacions al cap, alguns elements poden provocar al·lèrgies i males olors... D’altra banda, la química mai ha estat bona per a la sostenibilitat del medi ambient: són residus que contaminen molt més que qualsevol producte natural, de més fàcil assimilació i eliminació per part de la natura.

 

“Si ens assegurem d’obtenir henna de qualitat, podem tenyir els cabells de qualsevol color que desitgem”

 

Els tints naturals

En aquestes, arriba la fal·lera d’avui dia de tornar als inicis, a quan no contaminàvem ni ens embrutíem la salut, ni el nostre entorn. Torna a posar-se de moda el tint natural, la henna, i la seva eficàcia demostrada a través dels segles. Beneficiosos per a la nostra salut, per a la salut del nostre cabell i, en definitiva, sostenibles per al medi ambient.

D’entrada, si ens assegurem d’obtenir henna de qualitat, podem tenyir els cabells d’una bona varietat dels colors que desitgem. Si és bona i 100% henna, no tindrà metalls afegits ni cap producte químic amagat que ens pugui malmetre el cabell. A part, la henna aporta minerals i enforteix el cabell. Alhora, els tints vegetals naturals no penetren dins de l’estructura del cabell, com sí que fan els químics; per tant, no alteren el seu estat natural ni la seva composició interna. En conclusió: passar-se als tints naturals és senzill i molt millor per a nosaltres i el nostre entorn.

 

“Els tints vegetals naturals no penetren dins de l’estructura del cabell, com sí que fan els químics; per tant, no alteren el seu estat natural ni la seva composició interna”

 

Article publicat al número 51 de D'estil. 

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top