0 items
El meu compte

Comprar per internet...i fer-ho bé!

 

El comerç electrònic ha augmentat exponencialment en els últims anys. Només en la darrera temporada, ha crescut un 25% més que en l’anterior. Malauradament, però, els fraus online i els ciberatacs també han proliferat. Quina és la clau per comprar bé a través de la Xarxa? Us en donem algunes claus.

 

La seguretat en la compra per Internet és molt important a l’hora de realitzar-la. Que els usuaris se sentin segurs en el moment de fer la transferència de diners pertinent –ull, que amb els diners no s’hi juga!– és vital per als comerços que ofereixen aquesta opció de compra virtual. Però no només és qüestió que els negocis es posin les piles; els consumidors també hem d’estar alerta. Vet aquí alguns consells interessants a tenir en compte cada vegada que vulguem comprar a base de clics.

Webs segures. Aquesta és la condició més bàsica de totes. Les pàgines que tenen l’encriptació activada són acreditades com a segures. És senzill reconèixer-les: són les que tenen una adreça web que comença amb “https”. Això significa que les dades, transaccions i pagaments que es realitzin a través d’aquest web són codificades i segures per al client i no cauran en mans de tercers.

Xarxes també segures. En el moment de realitzar la compra, cal connectar-se des de xarxes segures que es coneguin i que no siguin públiques. Fer-ho des de casa, amb l’equip correcte i la seguretat i les actualitzacions pertinents, no hauria de comportar cap mena de problema.

Plataformes de pagament segur. El més òptim, sens dubte, és utilitzar plataformes de pagament segur i assegurar-se que les pàgines/apps des d’on es fa la compra també les utilitzen. Estem parlant de PayPal, Google Pay o Apple Pay, entre d’altres.

 

“Les pàgines que tenen l’encriptació activada són acreditades com a segures. És senzill reconèixer-les: són les que tenen una adreça web que comença amb “https””

 

Contrasenyes segures. Potser sembla una bajanada, però les contrasenyes són molt importants perquè no resulti fàcil fer-se amb les dades privades del consumidor. Perquè una clau sigui segura ha d’alternar lletres majúscules i minúscules amb números, o bé, si volem acabar de reblar el clau, podem usar algun símbol.

Venedors amb bones referències. En el cas de webs o aplicacions amb venedors (com Amazon, eBay, Wallapop...), és bo fixar-se en els comentaris de les persones que ja hi han comprat algun producte amb anterioritat per saber si són de fiar.

Comprovar el pagament. Un cop s’ha realitzat el pagament pertinent, cal comprovar, a través del compte bancari, que s’hagi descomptat l’import correcte.

Sentit comú. No hi ha duros a quatre pessetes. Si us arriba, via WhatsApp o correu electrònic, una ganga exagerada, malpenseu-ne: molt possiblement, es tractarà d’un frau.

Les ofertes, que siguin reals. Les ofertes de pàgines web o aplicacions especialitzades tenen més tendència a ser reals. Un Black Friday o promocions especials a Amazon, per exemple, són molt més fiables.

 

“No hi ha duros a quatre pessetes. Si us arriba, via WhatsApp o correu electrònic, una ganga exagerada, malpenseu-ne”

 

Per un consum responsable

No hi ha res de dolent en comprar-se un capritx de tant en tant, però cal saber limitar aquesta compra fent ús de la pròpia capacitat de control i de la responsabilitat que tenim com a consumidors per no caure en un patró compulsiu, que, d’altra banda, és relativament fàcil d’adquirir, especialment quan es compra a través d’Internet, ja que el ventall de propostes és infinit, la compra es redueix a un clic i el pagament es realitza amb targeta, resultant, per tant, menys conscient. Aprendre a analitzar la nostra forma de consumir ens pot resultar molt útil, a banda de seguir aquests consells:

  • Pregunta’t quin és el motiu real del teu desig de compra: per premiar-te?, per cobrir una insatisfacció laboral?, per “oblidar” un problema?...
  • Pregunta’t si ho necessites realment i no busquis excuses per justificar-te.
  • No improvisis; fes una llista amb el que necessites per prendre’n consciència.
  • Marca’t un pressupost màxim.
  • No compris quan estiguis trist/a ni eufòric/a; és a dir, no substitueixis una emoció per una compra. Recorda que la felicitat s’adquireix a través de les experiències compartides, no a través de l’acumulació d’objectes.
  • Deixa reposar la decisió de compra. Segurament, l’endemà te n’adonaràs que no és tan necessari.

 

Article publicat al número 48 de D'estil.

 

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top