0 items
El meu compte

Crida la llum

 

Els espais lluminosos aporten caliu a l’ambient i milloren l’estat d’ànim. Et presentem uns quants trucs, senzills senzills, per cridar la llum a casa teva.

 

En poques setmanes marxarà l’hivern. És el moment de cridar la claror perquè entri a casa nostra. Si deixem pas a la llum natural, que a aquestes alçades ja escalfa, no tan sols canviarà en nostre entorn més íntim, que es tornarà més ampli i càlid, sinó que contribuirà a canviar el nostre estat d’ànim.
 

El fet de no tenir totes les estances amb obertures cap a l’exterior no representa cap problema, ja que existeixen multitud de solucions decoratives per aconseguir que espais foscos es tornin lluminosos.

 

"Si tens la possibilitat de fer-ho, treure envans és la millor manera de deixar passar la llum i d’ampliar els espais."

 

Envans fora!

Si tens la possibilitat de fer-ho, treure envans és la millor manera de deixar passar la llum i d’ampliar els espais. Al seu lloc, pots aixecar, per exemple, claraboies o parets de vidre, que separen les estances, esmorteeixen el so i les olors i no barren el pas a la claror. A més, penjant uns estors enrotllables es garanteix la intimitat quan aquesta sigui necessària. Si no, crear espais dins d’una mateixa sala separats per una cortina, un paravent o un mur a mitja alçada són opcions vàlides por dotar qualsevol racó d’intimitat sense deixar-lo aïllat. Aquesta idea et pot servir per crear un espai de treball al saló, per separar l’entrada del menjador o per delimitar el vestidor del dormitori.

 

"Per atraure la llum, molt millor que les parets i els sostres siguin blancs."

 

Parets i sostres blancs

Per atraure la llum, molt millor que les parets i els sostres siguin blancs, i, si pots pintar les portes i els sòcols del mateix to, això contribuirà a guanyar sensació d’amplitud i claredat.

Amb els terres, passa el mateix. Els més lluminosos són els de marbre o porcellana brillant, que semblen miralls, però, si són foscos i no els pots canviar, pots utilitzar catifes de fibra vegetal o de llana que tinguin poques ornamentacions. A més, aquests elements també serveixen per delimitar espais.

 

"Eliminant les cortines, els espais es veuen més grans i lluminosos."

 

Mobles lleugers

Cal evitar que els mobles creïn barreres visuals. És recomanable que siguin lleugers, de tons clars i, si és possible, de superfície llisa, sense floritures recarregades. Així mateix, no disposis de mobles alts i d’aparença pesada al voltant de les finestres, perquè dificulten la circulació de la llum.

 

Finestres despullades

Eliminant les cortines, els espais es veuen més grans i lluminosos. En pots prescindir del tot sense perdre intimitat si apostes pels vidres esmerilats o decorats amb adhesius especials de motius diversos. Si no t’atreveixes, les cortinetes clares són la millor opció.

 

"Els miralls i els objectes de vidre són grans aliats a l’hora d’amplificar i escampar la llum."

 

Miralls a dojo

Els miralls i els objectes de vidre són grans aliats a l’hora d’amplificar i escampar la llum, així com per dotar les estances de profunditat. Si es col·loquen en oposició a l’entrada de llum natural, l’efecte aconseguit serà brutal. Si t’atreveixes, pots omplir una paret de miralls de diferents mides i formes. Aquests tipus de composicions són espectaculars i més que originals.

A més, ara estan de moda els mobles emmirallats. Armaris, calaixeres i tauletes de nit folrades de vidre són l’últim crit, igual que les làmpades chandelier, plenes de llàgrimes de cristall.

 

Article publicat al número 15 de D'estil. 

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top