0 items
El meu compte

Croquetes de disseny (però no només)

La Croqueta és un nou establiment rosinc que pren aquesta menja com a excusa per oferir una cuina informal i desenfadada apta per als paladars més exigents.

Les croquetes són el seu reclam, el seu plat estrella. N’hi ha setze de diferents, i la carta es va estenent cada dia que passa amb noves i atrevides propostes: de formatge de cabra i ceba caramel·litzada amb reducció de vinagre de Mòdena, de bacallà amb mel, de gambes amb all i julivert, d’escalivada a la brasa, de bull negre, d’espinacs amb panses i pinyons, d’albergínia amb formatge de cabra, de bolets variats amb all i julivert, d’espàrrecs verds amb bacó, de formatge parmesà, de morcilla de Burgos amb poma verda, de salmó a l’aroma de llimona... Són croquetes d’alta costura per a tots els gustos, ben fetes, sense excés d’oli i elaborades a partir de productes de qualitat. Aquesta és sempre –sempre– la màxima de l’establiment: oferir qualitat a un preu assequible per poder gaudir a taula tot assaborint propostes tradicionals enfocades des d’una perspectiva actual i innovadora, que no es cansi mai d’intentar sorprendre el comensal.

 

"Tot i que les croquetes són el seu producte estrella, ofereixen una àmplia gamma de plats de primera qualitat."

 

Croquetes sí, però no només

La proposta de La Croqueta no es redueix només a aquesta recepta d’origen francès que és ja tan nostrada, sinó que la seva carta inclou amanides fresques originalíssimes, tapes de primera divisió, grans pissarres de formatges i embotits de qualitat, carns a la graella i autèntiques hamburgueses amb mil i una combinacions (amb la tradicional salsa burguer i la ceba cruixent. Imprescindibles). N’hi ha amb bacó i formatge, amb rocafort, amb formatge de cabra, de foie d’ànec... Però la més especial és, sens dubte, la de Nebraska, una autèntica delícia per als més carnívors. I els carpaccios, de luxe, no es poden deixar de mencionar, perquè són un altre plat fort de la casa: de tonyina vermella, de salmó, de peus de porc, de bou i de gambes. Finíssims i deliciosos, especialment si es mariden amb els millors vins de la terra.

 

Perquè la cuina informal no està renyida amb la qualitat i el bon gust

Els ideòlegs de La Croqueta volen trencar esquemes, volen desmuntar paradigmes preestablerts, volen esdevenir un referent. Rere la humilitat més absoluta i amb el desig de gaudir al màxim amb la professió (perquè saben allò que diu que l’entusiasme s’encomana), han creat un espai petit i presumit, ple de llum, amb una estètica moderna basada en el blanc i el negre que no oblida la frescor que pot aportar una flor de colors damunt la taula. És un espai íntim i agradable que convida a reunir-se en parella, família o amics per passar una bona estona compartint plats de diferents sabors i més d’una copa.

En aquest entorn, els petits detalls són imprescindibles: plats, gots, copes i fins i tot coberts de disseny s’uneixen a unes creacions culinàries senzilles però exquisides, presentades d’un mode impecable, ni més ni menys que amb el respecte que es mereixen. Perquè menjar croquetes, carpaccios, taules de formatges i embotits i amanides no és sinònim de menjar ràpid i malament, ni tampoc de menú infantil. Tot el contrari; el que s’ofereix a La Croqueta és tractat amb la màxima delicadesa, des del moment en què s’adquireix la matèria primera fins que se serveix el plat a taula. La voluntat d’experimentar i innovar amb els sabors, les textures, les formes i els colors és constant, perquè els seus responsables entenen la diversió com un ingredient imprescindible per seguir endavant.

 

"A banda d’oferir carta i menús de migdia, volen reforçar els bons esmorzars i els còctels de sobretaula."

 

Dinars i sopars sí, però esmorzars i sobretaules també

A La Croqueta no es tanquen cap porta. A banda d’oferir carta i menús de migdia, volen reforçar els bons esmorzars i els còctels de sobretaula, aquells que fan que un dia esdevingui especial i diferent, aquells que trenquen rutines. El fet que estiguin oberts durant tot l’any de dos quarts de nou del matí a les dotze de la nit, els permet ampliar el seu ventall de propostes fins a tal punt que estan preparant paquets per endur-se a casa o, fins i tot, dissenyant un servei a domicili. Amb poc més de tres mesos de vida (van obrir portes el 8 de juny), La Croqueta va agafant forma i es manté sempre oberta a noves propostes que la facin ser un lloc especial a prop del mar.

 

Article publicat al número 27 de D'estil.

Situació
data-picto="/FitxersWeb/67923/point-mapa.png" >
Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top