0 items
El meu compte

Cúrcuma: senzillesa per compartir

Al cor del Barri Vell de Girona s’amaga un racó gastronòmic amb encant creat per compartir moments i tastets i generar converses al voltant de la cultura.

La història del Cúrcuma comença l’any 2009, però no és fins a finals del 2012 que canvia el concepte que el regia per convertir-se en un espai recollit i agradable pensat per recrear-se al voltant d’una taula, amb bona companyia, bona conversa i millors tastets pel paladar.

Sobre la base del que era un antic forn de pa i amb el nom de l’arrel encarregada de dotar de color el curri com a tarja de presentació, el Cúrcuma aposta per crear un ambient i uns plats basats en la complexitat de la senzillesa i per unir gastronomia i cultura a través d’activitats diverses.

Terres cimentats; parets blanques, ocres i amb pedra; taules de fusta menudes i nues, sense estovalles i amb els coberts dins d’una tassa a mode de pom de flors; confortables cadires de color xocolata; miralls de tant en tant, i un antic pou soterrani que es pot veure només d’entrar gràcies a un terra de vidre. En definitiva, una decoració neta i austera, connectada amb elements naturals i amb clarobscurs segons la zona, per transmetre, des del primer moment, el que és el Cúrcuma: un espai modern i còmode, íntim i acollidor, sense pretensions desorbitades i amic d’una simplicitat cuidada que convida a passar-s’ho bé en tot moment.

Això es fa possible gràcies també a l’equip jove i dinàmic que hi ha al darrere del projecte. Dins la cuina, la Laura, la reina dels fogons; a sala, en Marc, preocupat en tot moment pel benestar de qui seu a taula; després, en Pep, que és el comodí, el que fa una mica de tot, i a fora, vetllant pel Cúrcuma més enllà de les seves parets, en Carlus, l’assessor extern. Tots ells estan més que convençuts del que fan i són francs i honestos amb el que presenten: una cuina de qualitat molt ajustada als preus i als moments actuals (amb una mitjana de 20 euros per persona).
 

Plats per a més d’un

A banda d’un servei personalíssim que fuig de les aglomeracions (el restaurant té una capacitat màxima de 34 comensals), el que preocupa realment a la gent del Cúrcuma és la qualitat del producte que posen a taula, extret de proveïdors locals de confiança que els serveixen les verdures i hortalisses més fresques, els peixos i les carns més molsudes i tendres, formatges artesans de la zona i embotits fets també a prop de casa, excel·lents en el fons i en la forma. Això, als plats, perquè a les copes serveixen vins empordanesos ecològics i la cervesa artesana Whym, elaborada a Santa Cristina d’Aro, a banda de gintònics i vodka tònics.

A la carta, hi tenen una vintena de plats variats ideats per compartir i convertir un àpat en una experiència informal i juganera, amb presentacions bàsiques però molt pensats a cuina, amb molta feina al darrere. La seva clau: la senzillesa ben executada.
 

Cultura a taula

Les inquietuds de l’equip del Cúrcuma no les traslladen només a la gastronomia. Des de bon principi, el desig de vincular gastronomia i cultura hi és molt present. En un espai que convida absolutament a la tertúlia, és d’agrair que periòdicament s’organitzin activitats paral·leles, com ara sopars temàtics o presentacions de llibres que els aporten una clientela fidel i entusiasta.

El Cúrcuma obre de dimarts a dissabte per oferir dinars i sopars.

 

Article publicat al número 26 de D'estil.

 

Situació
data-picto="/FitxersWeb/67923/point-luxe-restaurant.png" >
Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top