0 items
El meu compte

Defenses en marxa!

 

El sistema immunològic protegeix el nostre organisme de les malalties causades per paràsits i agents infecciosos, com ara els fongs, els virus o les bactèries, però l’estrès prolongat, les dietes inadequades, els canvis sobtats de temperatura o el descans insuficient poden fer que el nostre cos quedi ressentit i que disminueixin les nostres defenses. Què hi podem fer?

 

Ara que arriba el fred, és important que reunim esforços per reforçar el nostre sistema immunològic. Seguir una dieta equilibrada i variada es converteix en quelcom bàsic. En aquest sentit, és molt recomanable que tingueu en compte les següents pautes:
 

  • Consumiu quatre o cinc racions de fruites i verdures fresques al dia, eminentment de temporada i biològiques, com, per exemple, un suc de taronja natural al matí, una peça de fruita a mig matí, 250 grams de verdura cuita per dinar, una peça de fruita per berenar i 150 grams d’amanida per sopar. Així us assegurareu una bona aportació vitamínica i mineral. Però no patiu, perquè, si no us és possible seguir un pla com aquest, teniu disponible una àmplia gamma de complements al mercat, tot i que sempre és necessari que, abans de comprar res, demaneu consell a un professional.
  • Recorreu a plantes medicinals que us ajudin a reforçar la immunitat, com ara l’equinàcea, l’ungla de gat, el pao d’arco, l’all, la farigola, la regalèssia, el ginseng o el siberià, entre d’altres.

 

"L’estrès és un dels pitjors enemics del nostre sistema immunològic."

 

  • Intenteu mantenir una bona flora intestinal consumint aliments com el quefir, els iogurts amb bífidus, el miso... En aquest cas també podeu trobar un gran nombre de complements nutricionals elaborats a base de ferments làctics vius.
  • Dormiu el suficient nombre d’hores per tal d’afavorir el correcte funcionament del vostre sistema de defenses.
  • Feu exercici físic de manera regular.
  • Apreneu a portar un ritme de vida més relaxat i eviteu l’estrès, que és un dels pitjors enemics del nostre sistema immunològic.

 

Article publicat al número 13 de D'estil.

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top