0 items
El meu compte

Desconnectar, de tot, del tot!

 

Desconnectar de tot, absolutament, és cada cop més tendència entre les persones que busquen el propi benestar. Perquè la salut és el primer!

 

La gran por d’avui dia és no tenir bateria al mòbil, o bé no tenir l’ordinador o tablet a mà. Els estris electrònics que ens mantenen connectats a la civilització, i que, si ens en desproveïm, ens sentim despullats. Sortir al carrer sense el mòbil? Viatjar sense GPS, sense internet? Buscar coneixement sense Google? Com s’ho feien, les generacions anteriors, per saber l’hora? O per trobar una adreça? O per consultar qualsevol informació? Per saber el temps que faria?

La vida moderna no només ens demana d’estar connectats tothora: ens ho exigeix. Ja no sabem viure sense les dades o una xarxa per accedir a la Xarxa! Tot aquest garbuix d’informació creix quan experimentem una situació diferent, desconeguda: quan anem de vacances, per exemple. Ens trobem en un indret diferent, i hem de consultar sovint on som i quin camí emprendre; llocs per visitar a prop i els seus horaris; quina hora és (sobretot, si és en zona horària diferent); canvis de moneda a euros o preus habituals de l’àrea; els tempos dels trens, autobusos i avions...

Us imagineu unes vacances sense telèfon mòbil? Podria ser un daltabaix! Doncs no és una idea tan escabellada com podria semblar. Seria sortir de la zona de confort –i de connexió permanent– que ens proporciona la tecnologia. Si esteu en sintonia amb la filosofia slow, amb desconnectar de tanta tecnologia i relaxar-nos, amb el propi benestar... Seguiu llegint!

 

“Us imagineu unes vacances sense telèfon mòbil? Podria ser un daltabaix! Doncs no és una idea tan escabellada com podria semblar. Seria sortir de la zona de confort –i de connexió permanent– que ens proporciona la tecnologia”

 

L’illa de Man: la desintoxicació digital!

L’illa de Man, de la mida d’una comarca, es troba entre el Regne Unit i Irlanda. La vida tradicional hi ha perdurat durant segles i segles, i, ara, com molts altres indrets rurals, conviu amb el turisme. En aquesta illa –autogovernada, per cert–, fan les coses amb mesura: no és un turisme de masses, de desgast. Els seus paisatges vastos i bells, la seva gent, el seu patrimoni mil·lenari, no es mereixen la destrucció del consumisme eixelebrat!

Per això, una de les seves darreres iniciatives per a un turisme respectuós, allunyat de les fal·leres tecnològiques i massives del segle XXI, és la dels phoneboxes. La traducció literal és “caixes de telèfons”, i la seva funció també és literal! Amb aquestes caixes reben els turistes que volen desconnectar de veritat. Allà s’hi endreça de manera segura el mòbil, tablet i qualsevol estri electrònic que permeti “estar connectat”.

A canvi, els turistes reben estris substitutius, que no eren estranys a les vacances dels nostres pares: una guia de l’illa de Man, un mapa, càmera fotogràfica, postals, segells, prismàtics, diari de viatge... una iniciativa amb un romanticisme únic!

Així, ens permetem una desconnexió molt més total del que realment fem quan estem de vacances. Sense mirar els e-mails (personals o laborals), sense estar pendent del WhatsApp personal i grups de WhatsApp... O, fins i tot, evitar treballar si tenim un portàtil o mòbil a prop! És la manera de desconnectar de tot i de tothom i estar amb nosaltres i només nosaltres mateixos. Estem segurs que aquesta iniciativa es veurà a molts més llocs, aviat.

I doncs! Us veieu capaços de fer la desconnexió digital?

 

“Amb aquestes caixes reben els turistes que volen desconnectar de veritat. Allà s’hi endreça de manera segura el mòbil, tablet i qualsevol estri electrònic que permeti “estar connectat”

 

Article publicat al número 54 de D'estil.

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top