0 items
El meu compte

Després de l’estiu, cuida’l

 

L’estiu és temps de sol i platja, de relaxament i trencament de rutines. El sol i el mar constitueixen una gran font d’energia i tot un bany de vitamines D i E, però hem de ser curosos amb la hidratació del cabell si volem lluir una melena espectacular de cara als mesos de tardor.

 

Després de l’estiu, cal tenir més cura que mai del cabell, perquè durant aquesta època és quan rep major quantitat d’agressors externs, com l’excés de sol, el vent i les marinades, el clor de les piscines o l’aigua de mar. Tots aquests factors el debiliten i malmeten deixant-lo sec, deshidratat, amb menys brillantor i, sovint, amb les puntes obertes.
 

Cal pensar que el cabell conté entre un 10% i un 15% d’aigua. És lògic, doncs, que amb les altes temperatures estiuenques una part d’aquesta aigua s’evapori. A més, els raigs ultraviolats afecten directament la cutícula o capa externa del cabell, deixant-ne al descobert la capa mitjana, on es troba la melanina, que és la responsable de la coloració. Per això, durant l’estiu, sembla que les melenes es vagin apagant i perdin vida.

 

“El cabell conté entre un 10% i un 15% d’aigua i, amb les altes temperatures estiuenques, una part d’aquesta aigua s’evapora”

 

La paraula clau: la prevenció
 

No cal dir que el més recomanable és haver passat l’estiu aportant al cuir cabellut un plus d’alimentació i hidratació que atenuï tots aquests danys, però el cert és que, sovint, la temporada més calorosa de l’any laxa els nostres comportaments i els nostres hàbits. Així que, de cares a l’estiu vinent, recorda aplaçar l’aplicació de tints per quan hagi passat la temporada de bany i utilitza mocadors o barrets per protegir la teva cabellera. No oblidis tampoc els xampús amb filtre solar, les mascaretes, els suavitzants, els sèrums, els olis i les cremes hidratants, que, quan més naturals siguin, millor. Fins i tot, si t’atreveixes, les pots elaborar tu mateix/a de forma casolana. De fet, els productes basats en ingredients naturals com la mel o l’oli d’oliva retornen amb força als prestatges dels supermercats.

 

“Raspallar-se sovint també és una acció molt recomanable, perquè permet eliminar restes de pols i cèl·lules mortes que impedeixen la correcta oxigenació del cabell”

 

Trucs sense data de caducitat

Aigua, a dojo. Com a norma habitual, és molt recomanable esbandir-se el cabell amb abundant aigua tèbia i acabar fent una última passada amb aigua freda per estimular la circulació sanguínia del cuir cabellut.

Els raspalls, ben a prop. Raspallar-se sovint també és una acció molt recomanable, perquè permet eliminar restes de pols i cèl·lules mortes que impedeixen la correcta oxigenació del cabell. Cal, però, fer-ho amb cura, perquè un raspallat intens afavoreix l’estimulació de les glàndules sebàcies i, per tant, contribueix a donar una aparença greixosa als cabells.

A l’aire! Quant a l’assecat, es recomana que sigui a l’aire i sense fer massa força amb la tovallola, perquè el cabell moll es mostra més feble a l’hora de patir trencaments. Malgrat això, si realment no pots esperar i et cal recórrer a l’assecador, procura aplicar-te’l amb aire fred i a una distància mínima de 15 centímetres del cap.

Una dieta 10. El cabell es nodreix de la nostra sang; per tant, és important seguir una dieta rica i variada, així com hidratar-se amb aigua i infusions sense edulcorants, en detriment del cafè, l’alcohol i el tabac. Es recomana el consum diari de fruites i verdures fresques, peix blau, fruits secs i aliments rics en vitamina B5.

 

“Si arribes al final de l’estiu amb el cabell menys lluent i sa del que voldries, el més aconsellable és que et tallis les puntes i t’apliquis una mascareta nutrient”

 

Val més tard que mai
 

Si, malgrat tot, arribes al final de l’estiu amb el cabell menys lluent i sa del que voldries, el més aconsellable és que et tallis les puntes i t’apliquis una mascareta nutrient. Per anar bé, caldria que ho fessis, com a mínim, un cop a la setmana. Deixa actuar el producte amb una tovallola calenta al cap per tal d’afavorir la penetració dels seus principis actius. Així és molt més efectiu.
 

Si prefereixes una solució més professional, sempre pots optar pels salons de perruqueria i estilisme, que ofereixen una àmplia gamma de tractaments especials, com ara banys de vapor, pílings o aplicacions de queratina.
 

 

Article publicat al número 31 de D'estil. 

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top