Pell seca. Sol ser una dermis que es clivella amb facilitat, li falta lluminositat i flexibilitat i el seu aspecte és aspre i tibant. Sovint té tendència a l’enrogiment, la picor i la descamació. La pell seca necessita, principalment, hidratació i nutrició per afavorir la seva reparació. Per això, és recomanable incloure aliments rics en antioxidants, com la vitamina A i C, i també una bona dosi de betacarotens, que ajudaran a restaurar les zones més perjudicades. En aquest llistat, hi tenim els vegetals de fulla verda, com ara els espinacs i la col kale, i les fruites i verdures de colors ataronjats i groguencs, com, per exemple, els albercocs, els pebrots grocs i vermells, les pastanagues i les carabasses. Tampoc podem oblidar els productes rics en zinc, com les sardines, que alleugen la descamació i la pruïja.

Pell normal. Si la teva dermis és suau i ferma, amb un to rosat i sense imperfeccions, estàs de sort, perquè la teva missió serà mantenir-la sana. Es tracta d’una pell que gairebé mai s’enrogeix i sol tenir els porus tancats. En aquest sentit, és molt fàcil cuidar-la; només hauràs de donar-li un extra d’energia i antioxidants mitjançant aliments com els tomàquets, les pastanagues i les taronges.

Pell grassa. Textura irregular, excés de seu –quan les glàndules sebàcies produeixen més greix del que és habitual–, brillantor a la zona T del rostre (sobretot, el front, el nas i la barbeta) i nombroses imperfeccions, com ara acne i punts negres. Si pateixes diversos d’aquests símptomes, la teva pell és grassa. Per tractar-la, la fruita no pot faltar en la teva alimentació, com ara les maduixes, que produeixen un efecte antiinflamatori, o la pinya, perquè la bromelina del seu tronc afavoreix l’absorció intestinal i així s’evita l’excés de toxines i lípids. També és aconsellable incorporar aliments diürètics, com les carxofes o el cogombre, i rics en omega-3, com el salmó, la truita i el verat. Les herbes et poden ajudar a enriquir les teves elaboracions, perquè tenen un gran poder antiinflamatori i antioxidant, com el romaní, el gingebre, l’alfàbrega o l’orenga.

|