0 items
El meu compte

El Celler Verd de L’Empordà

Vins de Taller inaugura, a finals d’aquest mes de juliol, el seu nou celler a Siurana d’Empordà.

 

Si seguim un camí enmig de les vinyes de Siurana d’Empordà, trobem el Celler Verd de Vins de Taller, construït en un terreny d’1,5 hectàrees, que s’inaugura el 28 de juliol, a les 19:30 de la tarda. S’ha preparat un programa molt especial per a l’ocasió, on destaca l’homenatge a les primeres famílies viticultores de Siurana d’Empordà.

 

Una arquitectura naturalista

L’edifici ha estat dissenyat per l’arquitecta Patricia Falcone seguint un criteri de sostenibilitat i integració paisatgística per tal de reduir el consum energètic i que la construcció fos molt respectuosa amb el paisatge. A l’hora de construir-lo, s’ha realitzat un moviment de terres, de manera que la meitat del celler queda cobert per unes dunes. Així és com el visitant se sent embolcallat pel paisatge vinícola. Per donar-li encara més vida a l’edifici, a la coberta hi ha plantes vivaces mediterrànies. Estem, doncs, davant d’una construcció en la qual predomina l’essència natural i un fort caràcter agrícola.

 

“El nou celler de Vins de Taller, a Siurana d’Empordà, és una construcció en la qual predomina l’essència natural i un fort caràcter agrícola”

 

Un entorn molt especial

Al voltant de les instal·lacions, hi ha un petit hort amb plantes –l’ortiga de fulla gran, la valeriana, la milfulles (achiella millefolium) o la cua de cavall (equisetum), entre d’altres– que s’utilitzen per preparar una mena d’“infusions” per prevenir les malalties i les plagues de les vinyes.

En aquest espai, també s’hi desplega una àrea d’esbarjo, petits camins i els aparcaments. És a dir, tot de serveis pensats perquè la visita a Vins de Taller sigui una experiència inoblidable.

 

Millorant per la qualitat

El trasllat del celler a Siurana d’Empordà comporta millores significatives pel que fa a la producció dels seus vins, com ara poder tenir el celler a prop de les vinyes per escurçar el temps de transport i, per tant, oferir una millor qualitat. A més, les instal·lacions s’han estructurat pensant en totes les necessitats: un laboratori, una zona d’elaboració aïllada i climatització a la sala dels productes acabats per garantir la seva conservació.

 

 


Vins de Taller

És un projecte nascut l’any 2002 de la mà d’Antoni Falcón i un grup de socis provinents de diverses disciplines professionals en què prima l’excel·lència dels vins per damunt de la producció massificada i impersonal. La seva filosofia de treball es basa en un respecte envers els equilibris naturals de la planta, l’entorn i el subsòl, i en la intervenció exclusiva quan la planta ho demana.


 

Article publicat al número 46 de D'estil.

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top