0 items
El meu compte

El dentífric. Tot un món

 

Els dentífrics no són únicament productes destinats a mantenir la neteja dental, no. Sabeu quin us convé més, a vosaltres?

 

De tots és sabut que la pasta de dents és completament necessària; que ens hem de raspallar la dentadura un parell de cops o tres cada dia... Però, què en sabem, realment, dels dentífrics? Cal tenir en compte molts aspectes; i tampoc tenim tant de temps per anar fent de tastaolletes i emprar cadascuna de les pastes que hi ha al vast mercat per descobrir quina és la que més s'adapta a les nostres necessitats. I ara!

Una qüestió a tenir en compte és la molta varietat de pastes de dents existents i els seus usos: preferiu una anticàries, una antibacteriana, una tot en un, una blanquejadora...? Cal ser molt curosos amb la necessitat bucal de cadascú. No és cap broma!

 

“Els dentífrics antibacterians solen ser temporals”

 

Els antibacterians. Els dentífrics antibacterians existeixen, és clar, però solen ser temporals, com quan hom pateix de gingivitis; no es recomana que se'n facin servir més enllà del període necessari per resoldre la dolència.
 

Els anticàries. Una altra de certa és que totes les pastes de dents que tinguin fluor són anticàries, i aquestes són de les més vistes arreu. Cal, però, tenir en compte que la concentració de fluor sigui elevada, o prou elevada, perquè resulti eficaç. Però massa tampoc és bona! Si se situa al voltant dels 1500 ppm (parts per milió), part amunt, part avall, confieu que farà la seva feina.
 

Els pensats per afrontar la hipersensibilitat dental. Hi ha qui pateix de sensibilitat dental. Molts són aquells qui, tot mossegant un gelat ben fred o viandes calentes, poden veure les estrelles. Doncs també hi ha pastes de dents dissenyades expressament per ajudar-hi; però aquest fet, principalment, és un símptoma que pot convertir-se en un mal major si no s'hi posa remei.
 

Els blanquejadors. Alerta: els blanquejadors no blanquegen per se, sinó que ajuden a mantenir un tractament de blanqueig dental. Això sí: contribueixen a eliminar les petites taques de cafè i marques de fumar, però res més enllà d'això.
 

Els tot en un. També n'hi ha de combinats! Entre uns i altres, podem trobar el que més ens convingui i descobrir-ne sempre de nous... Que sempre hi som a temps!

 

La llegenda urbana

Al voltant dels dentífrics també n'hi ha, de llegendes urbanes! Circula per Internet que les marques que tenen els tubs a l'extrem oposat del tap defineixen la seva qualitat i composició química (segons si tenen més productes naturals o més d'artificials)... Doncs aquesta és completament falsa! Les marques simplement defineixen un punt de tall per a la maquinària que les fabrica. Cal ser curosos amb els rumors!

 

“Els blanquejadors no blanquegen per se, sinó que ajuden a mantenir un tractament de blanqueig dental”

 

I, al capdavall...

De tota manera, consultar amb el propi dentista sempre és una ajuda benvinguda, ja que un professional ens pot recomanar el dentífric que millor s'adapti a les nostres necessitats. I una altra que gairebé no cal dir-la: posem-nos-hi, i bé, quan es tracta de raspallar-se les dents. Cal fer-ho els minuts que toca, amb la pasta de dents adient, emprar col·lutori, i fer-ho d'esma!
 


5 usos alternatius de la pasta de dents que mai hauries imaginat
 

- Desentela les ulleres i el mirall del bany. Frega curosament una petita quantitat de pasta de dents a cada lent, aclareix-les amb aigua abundant i llestos! En el cas del mirall del lavabo, després d’aplicar-hi la pasta, neteja’l normalment i oblida’t que s’enteli després de la dutxa.
 

- Dota les teves joies i els artefactes de crom de brillantor. Aplica-hi la pasta amb un raspall de dents o una esponja, aclareix-los bé, asseca’ls amb un drap i... brillaran com mai!
 

- Llustra les sabates de pell. Aplica la pasta de dents sobre la zona bruta o gastada, frega-la amb un raspall i neteja-la amb un drap.
 

- Lleva les taques de la roba i les catifes. Per a la roba, aplica pasta de dents directament sobre la taca i frega amb força fins que se n’hagi anat. Després, renta-la com de costum. Vigila, però, si la crema dental és blanquejadora, perquè pot descolorir els teixits de color. Per a les catifes, aplica pasta de dents damunt les taques, frega-les amb un raspall abrasiu i esbandeix-les immediatament.
 

Evita que la planxa t’embruti la roba. Sovint, la part inferior de la planxa ennegreix, i aquesta negror es pot adherir a la roba. Si la fregues amb crema dental amb un raspall de dents o una esponja, el problema s’acaba.


 

Article publicat al número 44 de D'estil. 

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top