0 items
El meu compte

El foie gras més deliciós...és aquest

En un bon àpat, ja sigui d’una gran festa amb molts convidats o d’un sopar íntim, el foie gras sempre aporta un punt d’elegància i exquisidesa. Com a entrant, maridat amb un vi lleugerament dolç i un punt àcid o amb un bon cava, i acompanyat d’un bon pa, aquest producte sempre és una bona elecció. I si el foie gras és de Collverd, encara més! Sí, sí i sí!

Tradició i prestigi agafats de la mà

Poca broma: fa més de 35 anys que l’equip de Collverd es dedica a l’elaboració de foie gras. De fet, és l’empresa més antiga del sector dins l’Estat espanyol. Aquesta llarga trajectòria, sumada a la seva experiència i al coneixement que han anat acumulant al llarg dels anys, s’ha guanyat la confiança dels restauradors de la mitjana i alta gastronomia, que coincideixen en el fet que els productes Collverd són la millor elecció per a les seves elaboracions. I, ves per on, els entesos del país veí opinen el mateix: els productes de Collverd són altament apreciats perquè tots són elaborats de la forma artesanal, tradicionalment.

L’extraordinària qualitat del foie gras de Collverd és fruit del respecte pels cicles de creixement natural dels seus ànecs, que, des de ben petits, gaudeixen d’una vida a l’aire lliure a les seves granges de l’Empordà, així com d’una alimentació basada en cereals i blat de moro. A més, Collverd controla tot el procés de producció del seu producte, des de la cria dels ànecs fins a la seva elaboració, per tal d’obtenir una excel·lent matèria primera.

El producte principal, a partir del qual s’elaboren les nombroses exquisitats de Collverd, és el fetge gras natural, fresc i sencer. Aquest producte es classifica en diferents categories –extra, primera i segona–, en funció de la seva textura, mida i presència d’hematomes.

 

El foie gras mi-cuit sencer: l’estrella dels foie gras

El foie gras mi-cuit sencer és el clàssic més ben valorat de les semiconserves cuites. El seu sabor autèntic i singular s’aconsegueix gràcies a un procés molt delicat, en el qual, primer, s’extreuen totes les venes del fetge amb molta cura, se salpebra i es cou en una terrina al bany maria.

Unes torrades amb foie gras mi-cuit i una mica de confitura agredolça, de figues, de taronja o de fruites del bosc, són un tros de cel, i ofereixen un contrast de sabors i textures inconfusible.

 

“Els restauradors de la mitjana i alta gastronomia coincideixen en el fet que els productes Collverd són la millor elecció per a les seves elaboracions”

 

 

Per llepar-se els dits (com a mínim)

El mar i muntanya del segle XXI: foie gras mi-cuit amb plàncton marí

Collverd ha apostat per la innovació, i no ho ha fet de qualsevol manera, no, perquè ha escollit l’aliment més antic del planeta terra, el plàncton, per crear un producte deliciós que, a més, ha estat guardonat amb el segell de qualitat agroalimentària Girona Excel·lent 2016-2017. El foie gras mi-cuit amb plàncton marí és la unió perfecta d’una semiconserva de luxe amb el sabor del mar més genuí.

 

“El foie gras mi-cuit amb plàncton marí és la unió perfecta d’una semiconserva de luxe amb el sabor del mar més genuí”

 

Beneïda sal! El foie gras Celler

El foie gras Celler és una semiconserva crua que aprofita les propietats de la sal per obtenir un producte ideal per maridar amb carpaccios. El seu procés d’elaboració també parteix d’un fetge sense venes que es marina i es cura a la sal, recuperant així una de les tècniques més tradicionals dels nostres avantpassats. Aquest producte també va ser guardonat amb el segell de qualitat Girona Excel·lent.
 

Sabors vinícoles, també als foies

El bloc de foie gras s’obté del fetge triturat i cuit a baixa temperatura. A partir d’aquest producte, Collverd elabora unes varietats úniques, com el bloc fet amb el vi D. O. Penedès Floral d’AT Roca, o el bloc amb garnatxa de l’Empordà. Tampoc podem deixar de recomanar-vos la mousse amb perles de vinagre Forum. No podem!

 

Article publicat al número 44 de D'estil.

Situació
data-picto="/FitxersWeb/67923/point-alimentaris.png" >
Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top