0 items
El meu compte

El ‘ioga de la cervesa’ és tendència

El beer ioga va néixer fa uns anys a Alemanya, el bressol de la cervesa, i ràpidament s’ha estès pel món: s’ha convertit, de fet, en tendència en el sector del fitness

 

Practicar ioga i beure cervesa al mateix temps no només és possible, sinó que està de moda. L’èxit d’aquesta original proposta esportiva rau en el fet que uneix la filosofia del ioga tradicional amb el plaer de beure cervesa. D'aquesta manera –diuen els que ho han provat–, es pot aconseguir el més alt nivell de consciència; és la forma més ràpida d'arribar al benestar físic i mental. Ara bé, com és d’esperar, hi ha detractors que consideren que aquesta opció "abarateix" una pràctica espiritual legítima. Sigui com sigui, el cert és que el beer ioga està guanyant adeptes a tot el món: ja és una disciplina a Alemanya i té cada vegada més seguidors a Europa i Austràlia; en canvi, a l'Índia, epicentre del ioga tradicional, encara no l'aproven.

 

Com és una sessió de beer ioga?

En primer lloc, es brinda i es comença fent un glopet de cervesa. Una de les posicions més repetides consisteix a col·locar-se l’ampolla sobre el cap. Durant les sessions, també es realitzen salutacions amb la cervesa, i hi ha moviments que inclouen beure mentre et mantens en equilibri. Sobre una estora de ioga, els participants fan exercicis, asseguts o drets, sempre essent conscients del present per poder mantenir la postura sense caure i evitar vessar l’ampolla sobre la persona del costat. Al llarg d'una sessió, es consumeixen una o dues cerveses.

 

“Sobre una estora de ioga, els participants fan exercicis, asseguts o drets, sempre essent conscients del present per poder mantenir la postura sense caure i evitar vessar l’ampolla sobre la persona del costat”

 

Qui el pot practicar?

La pràctica d’aquest esport tan peculiar està oberta a tothom, però, òbviament, cal tenir l'edat mínima per poder beure alcohol i no patir problemes relacionats amb el seu consum. Sens dubte, és una bona oportunitat per a practicants de ioga de provar experiències noves. Fins i tot si no n’heu practicat mai abans, amb el beer ioga podreu aprendre’n les postures bàsiques. Desenganyem-nos: per a molts, aquesta nova modalitat suposarà l'excusa perfecta per començar a fer esport.

 

“Ja és una disciplina a Alemanya i té cada vegada més seguidors a Europa i Austràlia; en canvi, a l'Índia, epicentre del ioga tradicional, encara no l'aproven”

 

On es pot practicar?

 El ioga de la cervesa es pot practicar a tot arreu on es pugui practicar el ioga tradicional: a la platja, al camp, al menjador de casa, etc. Pel que fa a classes dirigides, però, tot i que s'ha estès arreu del món, a casa nostra no existeixen encara gaire opcions. Fa un parell d'anys, la cervesera Moritz el va oferir (amb Moritz 0,0), per primera vegada, a la Fàbrica Moritz Barcelona, i va resultar ser tot un èxit, de manera que van repetir tanda de sessions posteriorment.

 

 

Una altra que uneix esport i cervesa

Existeixen iniciatives semblants, com el moviment beer runners, que, nascut fa gairebé una dècada, avui compta amb més de 25.000 seguidors a l’Estat. Consisteix a organitzar curses amb l'objectiu de promoure la pràctica de l'esport i la cultura de la cervesa: durant la cursa, s’ofereixen gots de cervesa i tapes típiques de cada lloc als corredors. Però estarem d’acord en què córrer no requereix el mateix esforç per mantenir l’equilibri que qualsevol àssana.

 

 

Article publicat al número 56 de D'estil.

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top