0 items
El meu compte

El Mimo d'en Damian: amb la xocolata com a pretext

El restaurant Mimo d’en Damian és la Meca dels xocolaters. I, dels que no ho són, també. La seva cuina, narrada a través del cacau, pretén canviar la relació que el comensal manté amb aquest producte mil·lenari tan desconegut encara. Dins els plats que elaboren s’hi amaguen les deu millors xocolates del món.

Assegura que la xocolata negra pot ser refrescant, lleugera, àcida i afruitada, i que molt poca gent coneix el sabor real del cacau. Són paraules de Damian Allsop, un dels millors xocolaters del món (mentor de Jordi Roca), que fa una dècada que treballa per redescobrir l’univers del cacau estudiant-lo des dels seus inicis i des de diferents nivells. El vol entendre al màxim per poder-lo cuinar i explicar. Per poder-lo gaudir i fer que el gaudeixin els altres.

Quan va començar a utilitzar l’aigua per treballar amb la xocolata, li deien que no era possible, però ell, que és una ànima acostumada a remar contracorrent i un apassionat del trencament de tòpics preestablerts, no va cessar les seves investigacions i ho va aconseguir.

Ara, des de fa tan sols un parell de mesos, ha obert, a Girona, un restaurant amb la xocolata com a epicentre. A dins, s’hi pot tastar una cuina creativa, d’autor, inspirada –òbviament– en el cacau. A partir de productes locals i de temporada, juga amb cada plat mantenint un respecte absolut per la matèria prima que utilitza. Els tocs de xocolata hi són sempre presents, més enllà de les postres. Però no es tracta d’una xocolata qualsevol, sinó d’una xocolata excel·lent, d’altíssima qualitat, que li permet crear espectacularitats gens agressives al paladar. Res semblant al que estem acostumats a consumir quant al cacau es refereix.

Les xocolates que utilitza per elaborar els plats, resultat d’una selecció de les deu millors del món, són les mateixes que fa servir al taller-bomboneria que té instal·lat al local del costat. I, és clar, els bombons que serveix com a colofó dels àpats són els que crea en aquest petit obrador. Tant les xocolates com els bombons, es poden adquirir a la botiga del restaurant, que és una clara invitació a endur-se a casa la xocolata més perfecta que s’ha aconseguit mai.

 

“Al restaurant Mimo d’en Damian s’hi pot tastar una cuina creativa, d’autor, inspirada –òbviament– en el cacau”

 

L’espai: una bombonera

D’ambient càlid, amb fusta, moqueta fosca i música de fons, el local que acull el Mimo d’en Damian està fet i pensat per aprendre a gaudir del cacau en la seva màxima expressió, tal com passa portes de la cuina endins. Les faves de cacau no hi falten, en la decoració. Ni tampoc els colors que les evoquen: marrons, lilosos i verds. I, als finestrals, que donen als carrers empedrats del Barri Vell, una forquilla-fava explica a la perfecció la connexió que busquen en aquest restaurant ideal per descobrir sabors nous.

El fil conductor dels plats: la xocolata

Després d’uns snacks inspirats en la zona originària del cacau, al menú degustació de temporada del Mimo d’en Damian es poden tastar plats com la sopa de mongetes de Santa Pau amb gelat de bacó i pa de cacau; el Royal de ceps, escuma de ceba i terra de camamilla i cacau, o el melós de porc amb col llombarda, puré de patata i salsa de Mole. Totes són creacions dissenyades a consciència per explorar les diferents aplicacions del cacau en les seves múltiples formes i textures, i per apreciar com, a cada tast, el sabor evoluciona.

 

“Les xocolates que utilitza per elaborar els plats són el resultat d’una selecció de les deu millors del món”

 

Aquest discurs de fons desemboca en una selecció de postres refrescants i desenfadades que permeten, fins i tot, ser menjades amb els dits. És el cas, per exemple, del tall d’aranja i alfàbrega, que està decorat amb la xocolata amb llet de Jordi Roca, “Rocolat”.

Les fórmules per tastar les propostes de Damian Allsop són diverses: carta, menú del dia o menús degustació, incloent tasts comentats de xocolates. Totes són vàlides per comprovar de primera mà que el cacau no ha d’embafar ni pesar, per adonar-se que és possible trobar una individualitat de sabors enorme a partir d’un sol producte.

 

“El local que acull el Mimo d’en Damian està fet i pensat per aprendre a gaudir del cacau en la seva màxima expressió”

 

L’inici d’una història nova

Tant el continent com el contingut del Mimo d’en Damian són l’inici d’un camí obert i creatiu que es manté a l’expectativa mentre els cinc membres que formen l’equip de treball del restaurant intenten connectar amb la clientela curiosa que s’arrisca a tastar tot un menú amb la xocolata com a propòsit. Al final, en Damian entén aquest nou projecte com un clar “intercanvi de necessitats” que intenten ser satisfetes a dues bandes, perquè l’una no existeix sense l’altra.

Un total de 45 comensals (més 35 que poden gadir d’un privat annex a la sala especialment pensat per a grups i reunions de negocis) poden tastar les propostes d’aquest expert xocolater que, de ben segur, és una de les persones que més coneix la matèria amb la qual treballa.

 

“Tots els plats són creacions dissenyats a consciència per explorar les diferents aplicacions del cacau en les seves múltiples formes i textures”

 

El restaurant és obert de dimarts a diumenge al migdia per servir dinars i sopars amb un objectiu clar de fons: aconseguir canviar la relació que els comensals mantenen amb la xocolata, fer-los gaudir sense embafar-los i engrescar-los a repetir.

 

Article publicat al número 32 de D'estil.

 

ACTUALMENT AQUEST ESTABLIMENT ES TROBA TANCAT

Situació
data-picto="/FitxersWeb/67923/point-luxe-restaurant.png" >
Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top