0 items
El meu compte

El mòbil, més segur que mai

 

Consells per millorar la seguretat del dispositiu que més usem al llarg del dia.

 

El nostre telèfon mòbil ja és una extensió de nosaltres mateixos: ens serveix d’agenda, de rellotge, de calendari, de telèfon, per a la missatgeria, per als vídeojocs, com a àlbum de fotos personal... Perdre’l, que ens el robin o que ens el pirategin és de les pitjors coses que ens podria passar amb ell.

Per això, és fonamental que considerem la seguretat del nostre dispositiu. Com més segur sigui i més compte haguem tingut amb ell, millors opcions perquè gaudeixi d’una vida llarga i fructífera al nostre servei.

 

“És segur fer servir codis de seguretat com el PIN, però que aquest no sigui un 1234, si us plau!”

 

Aposta per la localització remota. Aquesta opció és molt útil quan hem perdut el telèfon o ens l’han robat. Amb la localització, podem saber la ubicació del mòbil i, fins i tot, bloquejar-lo i esborrar-lo a distància des d’un altre dispositiu. Hem de regular, però, aquesta localització, perquè hi ha moltes aplicacions que la utilitzen o la volen utilitzar, la qual cosa podria permetre que es conegui informació relativa als nostres moviments si les dades cauen en mans de tercers.

Limita l’accés. Ara que parlàvem de tercers, cal limitar el possible accés al telèfon mòbil per part de tercers; que, si ens l’agafen, no puguin desbloquejar-lo i accedir al seu interior de cap de les maneres. Per tant, és molt útil fer servir codis com els patrons de desbloqueig (cal que siguin elaborats, però). Ara bé, existeixen eines per desxifrar aquests patrons a través del moviment o del so i, per tant, és més segur fer servir altres codis de seguretat com el PIN, però que aquest no sigui un 1234, si us plau! Hi ha la possibilitat de fer servir codis PIN de 6 xifres. I, com sempre, no és aconsellable usar dates de naixement ni nombres fàcils de descobrir. Amb tot, la mesura de seguretat més òptima són les contrasenyes biomètriques, com l’empremta dactilar o el reconeixement facial.

Vigila les aplicacions. Hem de saber quines apps ens descarreguem, que siguin oficials, si ens en podem refiar i si provenen d’un distribuïdor de confiança, com Apple Store o Google Play. A més, hem de mirar de tenir les aplicacions actualitzades, ja que, quan es posen al dia, milloren la seva seguretat contra atacs informàtics.

No guardis les contrasenyes als navegadors. Moltes vegades, accedim a xarxes socials o pàgines web on estem registrats a través de l’app corresponent, però també hi ha qui ho fa amb el navegador del mòbil. En aquests casos, és millor no guardar les contrasenyes que hi utilitzem; pot empipar una mica haver d’introduir-les sempre, però, al capdavall, és més segur.

Res de xarxes obertes! La regla d’or. Res de fer servir xarxes wi-fi obertes i sense contrasenya! Encara que es tracti d’una xarxa pública que, en principi, no pogués comportar cap problema, s’ha de vigilar. Aquestes xarxes tenen menys seguretat que les privades, i cal mirar de no fer-hi transaccions o guardar contrasenyes mentre hi estiguem connectats.


Encara més!

Sempre hi ha més mètodes per millorar la seguretat del nostre smartphone, com ara instal·lar aplicacions anti-robatori o un antivirus, o utilitzar aplicacions VPN (Virtual Private Network), perquè encripten i protegeixen les dades.


 

“Res de fer servir xarxes wi-fi obertes i sense contrasenya!”

 

Article publicat al número 50 de D'estil.

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top