0 items
El meu compte

El museu més excitant de Barcelona: el Museu de l’Eròtica

Autèntiques làmpades d’oli de Pompeia del segle II a. C. amb postures eròtiques dibuixades, netsukes de geishes japoneses, gravats de la Suite 347 de Picasso, i així, fins a 800 peces, tan valuoses com singulars, reunides per oferir al visitant més brivall un viatge apassionant al món de l'erotisme i la seva representació en l’art.

Vas caminant per Barcelona, Passeig de La Rambla avall, i, de cop… “Iuhu!”. Vestit blanc, cabells rossos, llavis vermells. Des de dalt d’un balcó, Marilyn Monroe et convida a entrar en un edifici en les escales del qual Woody Allen et recorda que “el sexe és el més divertit que es pot fer sense riure”. Al davant, unes cortines de vellut vermell, i tota la sensualitat, sexualitat, provocació i diversió que pugueu ser capaços d’imaginar. Benvinguts al Museu de l’Eròtica de Barcelona (MEB)!
 

Un referent nacional i europeu

Inaugurat el 1997 en ple cor de la ciutat comtal, just al davant del Mercat de La Boqueria, en menys de vint anys, el MEB s’ha convertit en un dels llocs més emblemàtics de Barcelona i un museu únic en l’àmbit nacional que rep una mitjana de 65.000 visitants l’any.

Amb la voluntat de compartir la rica cultura de l’erotisme que forma part de la història de la humanitat i de transmetre aquest coneixement a través de l'entreteniment i la diversió, el Museu ofereix un ampli recorregut historicocultural sobre la influència de l'erotisme en l'ésser humà des de l'inici dels temps. Una aventura apassionant en una ciutat amb una història eròtica única que, des de sempre, ha atret generacions d'artistes, somiadors i aventurers.

 

“En menys de vint anys, el MEB s’ha convertit en un dels llocs més emblemàtics de Barcelona i un museu únic en l’àmbit nacional que rep una mitjana de 65.000 visitants l’any”

 

Una visita d’allò més plaent

Amb més de 800 peces, la col·lecció d’aquest museu proposa un itinerari fascinant al llarg de la història de l'erotisme a través del qual el visitant comprovarà com la sexualitat humana ha estat sempre una font d'inspiració, representada tant de forma explícita com implícita en funció de les diferents cultures o dels codis de conducta que han marcat els diferents moments històrics i societats. Escultures, talles, pintures, gravats, fotografies i invencions d’allò més sorprenents es reparteixen al llarg de 14 estances destinades a oferir-nos l’experiència artística més excitant de les nostres vides.

Un itinerari que va des de l'erotisme en el Paleolític Superior, quan el sexe va passar a ser un element més de la cultura, al fetitxisme i el sadomasoquisme que, envoltats de misteri, morbo i perversió, il·lustren com el plaer i el sofriment es fonen en l’art. I, entre l’un i els altres, els secrets de l’erotisme oriental; el Kama Sutra i els seus manuals sobre les arts amatòries; objectes de culte i artesania popular amb què cultures tan dispars com la precolombina, l’africana o la russa han donat resposta a la necessitat d’expressar la sexualitat; l'erotisme artístic de l'Europa de finals del segle XIX i inicis del XX; la videocol·lecció eròtica del Rei Alfons XIII; la tradició fàl·lica; la cultura Pin Up; les reproduccions de les obres eròtiques de grans genis de la pintura com Rubens, Velázquez, Boucher, Goya o Klimt; els gravats més picants de Picasso; els rècords sexuals més increïbles, i els nous talents emergents en aquest camp. I per acabar, una visita obligada al Jardí eròtic, un paradís secret ideal per rendir-se a l’hedonisme i la recerca del plaer envoltat de natura suggeridora.

 

“Amb més de 800 peces, la col·lecció d’aquest museu proposa un itinerari fascinant al llarg de la història de l'erotisme a través del qual el visitant comprovarà com la sexualitat humana ha estat sempre una font d'inspiració”


A banda, el visitant podrà assistir als diferents esdeveniments que el Museu organitza al llarg de l’any per a tots els públics: dies temàtics, concerts, xerrades..., tots protagonitzats per la seva Marilyn Monroe particular, una de les noves icones de la ciutat de Barcelona. I, per a aquells professionals i empreses que ho desitgin, també existeix la possibilitat de llogar el Jardí eròtic, ideal per a celebracions especials, com ara còctels i rodatges, reunions de treball, rodes de premsa i presentacions.

Art, història, amor, erotisme i Barcelona en un museu diferent, divertit i elegant alhora que ens deixa de tot menys freds. Iuhu! Esteu preparats per a una visita orgàsmica?

 

Foto: Museu de l'Eròtica de Barcelona.

Article publicat al número 39 de D'estil.

Situació
data-picto="/FitxersWeb/67923/point-museus.png" >
Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top