0 items
El meu compte

El Prat Verd i el Prat Xic

Art i naturalesa fusionats en un nou concepte d’espais innovadors.

A 30 minuts de l’àrea metropolitana i a 3 minuts de Vic, ciutat de Fires i Mercats, la població osonenca de Malla guarda un dels millors secrets de l’anomenada ruralia artística: El Prat Verd i El Prat Xic, dos indrets d’encanteri.
 

El Prat Verd, la màgia feta natura

Antiga plantació d’avets de Nadal, El Prat Verd ha estat reconvertit en un espai artístic de més de 12.000 m2 que, gràcies a la intervenció de més de 40 artistes diferents i a unes instal·lacions totalment integrades en l’entorn, no només s’ha consolidat com el marc idoni per a la celebració de congressos, exposicions, casaments i tot tipus d’activitats i festeigs diversos, sinó que també ha estat mereixedor del Premi a la Iniciativa Empresarial més Innovadora.
 

Un exterior que marca diferències

Lluny de ser una mera zona enjardinada, els espais exteriors d’El Prat Verd són un autèntic bosc artístic on conviuen peces de personalitats com l’escultor Mariano Andrés Vilella, la pintora Chikako Taketani, la ceramista Iraida Cano, el músic i compositor Pep Sala (que ha compost la música ambiental) i el japonès Wataru, que properament construirà una piràmide de pedra de grans dimensions que promet ser un dels majors punts d’atracció de l’àrea.

El Prat Verd compta amb espais tan singulars com l’amfiteatre, la zona chill out i el laberint, que, construït amb més de 10.000 plantes de vímet, és tot un atractiu tant per als joves com per als que no ho són tant. El més emblemàtic de tots, però, és, sens dubte, el primer.

Amb un disseny que recorda els antics amfiteatres grecs i romans i un aforament de fins a 200 persones, l’amfiteatre resulta un entorn ideal per portar-hi a terme cerimònies civils i representacions escèniques de tota mena. I la decoració!, acurada i personalitzada per a cada ocasió, contribueix a convertir cada acte que s’hi celebra en un record memorable. Potser és per tot això, i més, que és considerat per molts el millor amfiteatre del segle XXI.
 

Una joia d’interior

Però l’idil·li d’El Prat Verd va més enllà dels seus exteriors. Entre les seves instal·lacions interiors destaca un local-menjador climatitzat que té una capacitat per a 200 persones i que, fet tot de fusta i vidre, ofereix unes vistes i una sensació d’amplitud extraordinàries. Aquí, el comensal té l’opció d’escollir entre la cuina del propi local, d’una relació qualitat-preu excel·lent, o els serveis del restaurant o càtering que desitgi portar-hi.

 

“Lluny de ser una mera zona enjardinada, els espais exteriors d’El Prat Verd són un autèntic bosc artístic on conviuen peces de personalitats com Mariano Andrés Vilella, Chikako Taketani, Iraida Cano, Pep Sala i Wataru”

El Prat Xic, un allotjament rural amb molt art

Només a 150 metres d’El Prat Verd es troba El Prat Xic, una masia del segle XVI adossada a una torre de defensa àrab que, l’any 2009, es va reformar íntegrament seguint els mateixos criteris d’El Prat Verd; és a dir, amb el disseny, la intervenció i la decoració de múltiples artistes de diferents disciplines; exactament, 22.

Amb dues plantes i una cabuda per a 10 persones, és la millor opció d’allotjament per al cap de setmana de la celebració d’un esdeveniment a El Prat Verd, i està destinada a tota mena de públic, especialment als amants de l’art i la cultura en general.

 

“Només a 150 metres d’El Prat Verd es troba El Prat Xic, una masia del segle XVI adossada a una torre de defensa àrab que, l’any 2009, es va reformar íntegrament amb el disseny, la intervenció i la decoració de 22 artistes de diferents disciplines”

 

Un lloc on per somniar no cal dormir

Pujar per una escala de forja dissenyada per Josep Hubach, disposar d’una biblioteca amb l’obra completa de l’escriptor Antoni Pladevall, dormir en una habitació decorada per l’escultor Domènec Batalla… No, no és un somni, és només un tast dels exquisits detalls que fan d’El Prat Xic un dels millors exponents a casa nostra dels anomenats allotjaments rurals artístics.

I, per si amb això no n’hi hagués prou, podeu enriquir encara més la vostra estada en aquest paratge oníric amb una visita a l’església romànica de Sant Vicenç de Malla, a només un quilòmetre de distància, o una excursió al Parc Natural del Montseny, a 10 quilòmetres.

Les tarifes, que inclouen tota la casa i l’esmorzar, són de 600 euros per a un cap de setmana i de 1.000 euros per a una setmana completa. Ah, i d’octubre a maig, exceptuant Nadal i Setmana Santa, fan un descompte del 10%. Aprofiteu l’ocasió, perquè mai un viatge als somnis havia sortit tan a compte!

 

Article publicat al número 36 de D'estil.

Situació
data-picto="/FitxersWeb/67923/point-mapa.png" >
Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top