El ram de flors d’Oliveda
El grup Oliveda aporta un toc de color i frescor a la seva gamma de vins amb els MO, que miren endavant sense abandonar la tradició. El MO negre jove, el MO rosat flor, el MO blanc de blancs i el MO chardonnay són quatre noves propostes ideals per a més de quatre situacions.
El grup Oliveda, una reconeguda empresa dedicada a l’elaboració i comercialització de vins i caves que ja produïa vi per al consum familiar des de 1764, no para de reinventar-se gràcies a les noves generacions que l’encapçalen. Producte del seu amor per la terra i la tradició i de la seva set d’avantguarda, ha nascut una nova gamma que sorprèn, que és com un punt i a part en la trajectòria de la marca.
La línia MO representa un nou concepte d’elaboració dins del celler. D’una manera coratjosa, amb l’ajuda de les noves tecnologies i del llegat tradicional vitícola de la regió altempordanesa que els acull, han donat vida a un vi que busca preservar les propietats de la fruita per dotar-lo d’una major potència aromàtica i aconseguir un producte delicat i fresc que permeti el gaudi d’uns tasts vibrants i explosius.
La gamma de vins MO busca preservar les propietats de la fruita per dotar-lo d’una major potència aromàtica i aconseguir un producte delicat i fresc que permeti el gaudi d’uns tasts vibrants i explosius.
El MO negre jove (D.O. Empordà, 2011)
La suma de garnatxa i cabernet sauvignon conformen aquest MO negre jove, d’un color intensíssim, que presenta una concentració d’aromes molt profunda de fruita vermella fresca (nabius i groselles) sobre una elegant simfonia d’aromes minerals, fumades i especiades. Amb un paladar pletòric de carnositat, de gran volum i molt seriós, és un vi poderós i elegant de taní dolç i sedós.
S’ha de servir a una temperatura que va dels 15 als 17 ºC i resulta ideal per acompanyar carns, guisats, embotits, bolets, cargols i formatges curats i semicurats.
El MO rosat flor (D.O. Empordà, 2011)
De color vermell luminescent i amb càlides brillantors, conté samsó, garnatxa i cabernet sauvignon. Amb una potent aroma de fruits silvestres i dolços, en boca esdevé jove, fresc i molt equilibrat. És ric en matisos florals i especiats.
Perfecte per acompanyar amanides, sopes, pasta, pizza i tot tipus de plats amb salses de crema de llet, s’ha de servir a una temperatura d’entre els 7 i els 9 ºC.
El MO blanc de blancs (D.O. Empordà, 2011)
Macabeu, chardonnay i moscat són les bases d’aquest blanc que té un ventall aromàtic ampli i exuberant, ple de matisos amelats i florals. En boca és untós i vellutat, i hi destaquen elegants aromes de fruits exòtics. Les aromes primàries, molt ben definides, amb certes reminiscències a roses i nards, es complementen a la perfecció amb aromes secundàries procedents de la fermentació (fruites madures), desembocant en un final sedós i envoltant.
Cal servir-lo a una temperatura que rondi entre els 7 i els 9 ºC. Pres com a aperitiu, és excel·lent per acompanyar marisc i per complementar plats de peixos, així com patés i arrossos mariners.
El rei: El MO chardonnay (D.O. Empordà, 2011)
100 % chardonnay, d’un color groc d’intensitat mitja, té una aroma afruitada producte de la tipicitat varietal que conté. Cítrics, préssecs i fruites exòtiques reposen damunt un discret fons mineral.
De paladar ampli, equilibrat, gras i saborós, s’ha de servir a una temperatura d’entre 7 i 9 ºC, i resulta ideal per acompanyar amanides, pasta, peix, marisc i formatges suaus.
Article publicat al número 22 de D'estil.
Situació
data-picto="/FitxersWeb/67923/point-vins.png" >