0 items
El meu compte

Els balls de saló en blanc i negre

 

Per primera vegada, es presenta al públic la història dels balls de saló a Catalunya. Rere el títol Els balls de saló al nostre país, Eva Serra introdueix el lector en els orígens d’aquest esport minoritari –massa desconegut encara­­– a partir d’un acurat recorregut a través de la història.


El llibre Els balls de saló al nostre país (Editorial Base, 2014) és, en realitat, un valuós treball històric que duu a conèixer l’origen i l’evolució del ball a Catalunya, així com les fites i la trajectòria de ballarins de prestigi que van arribar a ocupar posicions capdavanteres internacionalment parlant. És el cas, per exemple, de Salvador Font, Artur Cruz de la Fuente, Antoni Cardona, Enrique Catalán o Gómez Galeote, alguns dels quals arribaren a ser proclamats campions del món. La seva fama els portà, fins i tot, a actuar com a artistes en el cinema de l’època i a ballar a les sales de festes més importants d’Europa.

L’obra també dóna a conèixer els diferents campionats de Catalunya existents en la matèria i els noms dels grans campions i campiones, com ara Miquel Barbarà i Pilar Ledesma o Ysern i Yolanda.

 

Els balls de saló al nostre país és un valuós treball històric que duu a conèixer l’origen i l’evolució del ball a Catalunya”

 

Amb pròleg de M. Pau Huguet, Els balls de saló al nostre país està il·lustrat amb un gran nombre de fotografies inèdites de ballarins i ballarines de casa nostra, així com de sales de ball de la primera meitat del segle XX, les quals no havien vist la llum públicament fins ara perquè formaven part de col·leccions privades.

Segons la mateixa autora, “la història del ball es mereixia el seu propi llibre”. Per això va decidir publicar-lo després de dos anys de recerca. Certament, aquesta era una història desconeguda fins i tot per ella mateixa. Descobrir que l’avi d’un alumne seu havia estat campió del món de balls de saló abans dels anys 70 va ser el que la va portar a endinsar-se encara més en aquest món massa desconegut encara per a la gran majoria.

Sens dubte, Els balls de saló al nostre país és una obra imprescindible per a tots aquells apassionats del ball i de la història de la dansa a Catalunya, un petit tresor que demostra el glamur i l’elegància d’aquest esport tan minoritari com ric.

 

“Amb pròleg de M. Pau Huguet, el llibre està il·lustrat amb un gran nombre de fotografies inèdites de ballarins i ballarines de casa nostra, així com de sales de ball de la primera meitat del segle XX”

 

Sobre l’autora: Eva Serra, una ballarina professional

Des de ben petita, Eva Serra (Figueres, 1982) s’ha relacionat amb el món de la dansa. Precisament, la passió per aquest esport és el que l’ha portat a escriure un llibre com aquest, el primer sobre la història dels balls de saló a Catalunya.


Diplomada en Magisteri d’Educació Primària i llicenciada en Psicopedagogia per la Universitat de Girona, ella mateixa és ballarina de competició i professora titulada de ball esportiu, balls estàndards, balls llatins i country line dance.

En l’actualitat, també exerceix com a jutge nacional de ball esportiu i com a directora de competició, i és membre del Comitè Tècnic de la Federació Catalana de Ball Esportiu, mitjançant el qual organitza cursos de formació permanent per a tècnics de ball esportiu. Aquesta apassionada de la dansa té també la seva escola de ball (Aprenem) i, des del passat mes de setembre, recorre Catalunya presentant aquest seu primer llibre.

 

“L’autora, Eva Serra, és ballarina de competició i professora titulada de ball esportiu, balls estàndards, balls llatins i country line dance”

 


Fitxa tècnica

Títol: Els balls de saló al nostre país

Autora: Eva Serra Vila

Editorial: Editorial Base

Col·lecció: Base Imatges

Pàgines: 200

PVP: 22,90 euros


 

Article publicat al número 33 de D'estil.

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top