0 items
El meu compte

Els desigs tenen poder: (Si no, que els hi diguin a la gent de Make-A-Wish)

 

Els desigs fan que la vida dels infants que pateixen malalties greus sigui millor. Tan simple com poderosa, aquesta és la creença que va inspirar la fundació de l’entitat sense ànim de lucre Make-A-Wish, la mateixa que impulsa totes les seves accions, que són, com a poc, emocionants.

 

Una il·lusió esdevinguda organització benèfica líder.
 

Tenia 7 anys i una leucèmia que li acabaria prenent la vida, però Chris Greicius també tenia un desig: ser policia. La seva mare, diversos amics i un grup d’oficials de policia, amb la cooperació del Departament de Seguretat Pública d'Arizona, van fer el seu desig realitat amb un uniforme fet a mida, un casc, una placa i un passeig en helicòpter. Era als Estats Units del 1980, i, des de llavors, la voluntat dels implicats de portar aquella mateixa esperança, fortalesa i alegria primeres a més infants ha desembocat en l’organització que concedeix desitjos més important del món, reconeguda per les Nacions Unides i mereixedora de la màxima distinció Quatre Estrelles del Charity Navigator: Make-A-Wish.
 

Després de l’inici de Make-A-Wish als Estats Units, l’interès en la concessió dels desitjos d’infants amb condicions mèdiques que amenacen la seva vida es va estendre ràpidament a altres nacions. El 1993, Make-A-Wish Internacional es va formar oficialment per servir cinc països fora dels EUA i, actualment, ajuda a assistir infants en gairebé 50 països dels cinc continents a través de les seves 40 filials.

 

Des de la seva creació, l’entitat ha tingut com a objectiu contribuir a la resiliència dels infants greument malalts i de les seves famílies, posant-se al servei de la comunitat mèdica per aflorar, restituir i fomentar la seva capacitat d’il·lusionar-se

 

Entre aquesta cinquantena de països, s’hi compta Espanya, que decidí sumar-se a la iniciativa amb la creació de la fundació Make-A-Wish® Spain, una oficina afiliada a la fundació internacional nascuda el 1999 com a iniciativa privada de Daniel Gómez García i M. Rosa Rausell Tamayo. Analitzada per la Fundació Lleialtat, des de la seva creació, l’entitat ha tingut com a objectiu contribuir a la resiliència dels infants greument malalts i de les seves famílies, posant-se al servei de la comunitat mèdica per aflorar, restituir i fomentar la seva capacitat d’il·lusionar-se.

 

Esperança, força i alegria. Un impacte real
 

Creure en els desigs, creure que aquests són alguna cosa més que quelcom agradable, alguna cosa més que regals o esdeveniments singulars en el temps. Aquesta és la filosofia que amara Make-A-Wish, que ha estat capaç de demostrar que els desitjos tenen un impacte en tots els involucrats (els infants, els voluntaris, els donants, els patrocinadors, els professionals mèdics i les comunitats), un impacte que varia: per als infants de l’organització, tan sols la idea de fer realitat el seu desig els pot donar el valor per complir els seus tractaments mèdics; els pares senten, finalment, la possibilitat de ser optimistes, i encara la resta es poden adonar de tot el que poden oferir al món a través del treball voluntari o la filantropia.
 

Lluny de satisfer els desitjos dels infants malalts mitjançant regals o sorpreses, les seves intervencions estan condicionades a la implicació i al compromís dels seus beneficiaris (el propi infant i la seva família) per treballar tots, en equip i des del principi, en l’objecte o acció que els il·lusiona. L’experiència d’eficàcia personal i de superació que suposa per a ells la consecució d’objectius i de la seva il·lusió els aporta un benefici ostensible que contribueix al tractament integral de la seva malaltia.

 

Creure en els desigs, creure que aquests són alguna cosa més que quelcom agradable, alguna cosa més que regals o esdeveniments singulars en el temps

 

Il·lusions amb nom propi
 

Viatjar a Nova York, conèixer Bob Esponja, visitar un observatori o nedar amb dofins són algunes de les il·lusions infantils que l’entitat ha fet realitat. Gràcies a això, infants com el Pau, l’Oriol, la Maria i la Carolina, lluny de rendir-se i perdre l’esperança, han trobat una motivació per seguir lluitant i treure forces en els moments més difícils.
 

A Make-A-Wish, les il·lusions tenen nom propi i es poden complir. I tothom que vulgui pot col·laborar-hi, ja sigui fent una donació o mitjançant la implicació corporativa. Cada gest contribueix a fer diferent i especial l’experiència única de la materialització d’un desig infantil.
 

Siguin quines siguin les probabilitats, siguin quins siguin els obstacles, els desitjos troben la manera de fer un món millor. Make-A-Wish!

 

Article publicat al número 41 de D'estil.

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top