0 items
El meu compte

Els vestits de platja, a la platja

 

El relaxament en la vestimenta durant la temporada d’estiu ha propiciat que sigui cada cop més habitual veure banyadors i pectorals nus a guinguetes, restaurants i carrers, però el protocol marca uns mínims que cal respectar.

 

Ja sigui per comoditat, deixadesa o ganes de presumir de silueta, amb l’excusa de la calor i l’abandonament de les obligacions durant les vacances, moltes persones no vigilen prou el seu vestuari a l’estiu ni tenen en compte el context on es troben. L’anomenat look de platja ha traspassat els límits d’aquesta zona i s’ha convertit en l’excusa perfecta per endinsar-se a carrers, restaurants, museus i esglésies amb els pectorals nus, xancletes i banyadors.
 

Tot i que el protocol s’ha anat suavitzant, hi ha unes normes mínimes que cal tenir en compte per mantenir la higiene i el respecte cap als demés durant les èpoques de més calor de l’any. En aquest cas, per tant, “l’etiqueta social” no és una qüestió de moral; ni tan sols d’imatge, sinó d’higiene i respecte. Hem de tenir en compte que el fet d’estar de vacances no implica oblidar les normes més bàsiques de comportament i educació, i aquest missatge s’ha de transmetre també als més petits de la casa des dels inicis dels inicis.
 

Hi ha ajuntaments que han elaborat normatives sobre el vestuari que cal portar en zones públiques, i establiments privats que també tenen unes directrius marcades, però sempre és millor anar previngut i augmentar el nivell d’exigència a partir de la posta del sol, tal com recomana el protocol.

 

"L’anomenat look de platja ha traspassat els límits d’aquesta zona i s’ha convertit en l’excusa perfecta per endinsar-se a carrers, restaurants, museus i esglésies amb els pectorals nus, xancletes i banyadors."

 

Els banyadors i les xancletes, a la platja i la piscina
 

Els banyadors i les xancletes són peces exclusives per utilitzar a la platja i/o a la piscina. La moda actual ofereix un munt de propostes informals, còmodes i fresques per lluir en altres contextos, com ara guinguetes, restaurants, museus o esglésies, sense la necessitat de passar-se de la ratlla.

 

Fora la sorra i el mullader

Anar net de sorra i eixut és bàsic per no embrutar ni mullar tot el que un es troba a cada pas. Tant si s’està en una guingueta de platja com en un restaurant o a la recepció d’un hotel, hem de pensar que darrera nostre vindran altres clients que voldran gaudir de cadires netes, mostradors eixuts i terres en condicions per no relliscar. Treure’s les restes de sorra i eixugar-se és també una forma de respecte cap a les persones que treballen pel nostre confort i benestar en temps de vacances. Si embrutim més del compte les instal·lacions, de ben segur que hauran d’allargar les seves jornades laborals per deixar-ho tot net de nou.

 

"El fet d’estar de vacances no implica oblidar les normes més bàsiques de comportament i educació, i aquest missatge s’ha de transmetre també als més petits de la casa des dels inicis dels inicis."

 

Pectorals i peus coberts
 

Anar descalç fora de les zones de platja o piscina no és gens recomanable. A banda de ser una mesura poc respectuosa cap als altres i una font de captació de fongs i infeccions, pot representar un perill per a un mateix. Existeix una gamma amplíssima de calçat estiuenc cobert que disminueix el risc de relliscar o de clavar-se qualsevol objecte punxant.
 

Passa el mateix amb els pectorals. És molt millor utilitzar samarretes de cotó (o, fins i tot, pareos), que ens eixugaran la suor i ens permetran estar més frescos. A les esglésies, a més, és recomanable anar amb les espatlles cobertes per tradició i respecte, perquè es tracta d’un lloc de culte.

 

Article publicat al número 22 de D'estil.

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top