0 items
El meu compte

Ens dutxem com toca? Errors i encerts que cometem quan som sota l’aigua.

 

Tots sabem dutxar-nos, això és ben cert. Però, segons els experts, hi ha certes pautes que caldria seguir per realitzar dutxes òptimes que potser no seguim. Voleu saber quines són?

 

Escalfor, la justa

Dutxar-se amb temperatures extremes no és bo. Si l’aigua és massa freda, la pell es tornarà més seca. I a ningú li agraden les dutxes fredes si no són a l’estiu! D’altra banda, dutxar-se amb aigua calenta sempre és agradable, però tampoc ens hem de passar. Si la temperatura és massa alta, elimina fàcilment les proteccions naturals de la pell. Alerta!

Sota l’aigua, ni poc ni massa

Les bones dutxes haurien de durar entre cinc i deu minuts sota l’aigua. Hom té temps més que suficient per ensabonar-se i esbandir-se. Més estona a l’aigua és perjudicial per a la pell. Alhora, cal prioritzar la qualitat per sobre de la quantitat. És millor dutxar-se un sol cop al dia, i no dos. I fer-ho cada dia o cada dos és ideal. Si sou dels que necessiteu una dutxa diària, no us fa cap mal!

La cara, a la pica

És recomanable rentar-se la cara amb aigua calenta per obrir els porus de la pell i, seguidament, aplicar-hi una crema o gel facial, ja que la pell ho xuclarà bé. Aplicant-hi aigua freda després, es tornaran a tancar els porus i no entrarà brossa a la pell. Així doncs, si no ens agraden les dutxes mig calentes i mig fredes i volem estalviar-nos un xic de temps sota l’aigua, és millor rentar-nos la cara a la pica.

 

“Si l’aigua és massa freda, la pell es tornarà més seca, mentre que si la temperatura és massa alta, elimina fàcilment les proteccions naturals de la pell”

 

Esbandir-se i eixugar-se bé, sempre

Les restes de sabó a la pell no són bones, ja que poden irritar-la. Ens hem d’esbandir bé i assegurar-nos que no ens queda cap racó amb escuma! D’altra banda, eixugar-se bé ha de ser un altre punt obligatori. Si ens queda la pell humida, això pot assecar-la. Cal, doncs, eixugar-se bé, malgrat que les presses no sempre ens ho permetin.

Alerta amb el sabó!

Hi ha molts tipus de sabó al mercat. El millor i més recomanable és buscar gels de dutxa que portin quantitats mínimes d’alcohol i perfum i, alhora, que el seu pH sigui neutre. Ras i curt: que sigui el menys agressiu possible per a la pell i que, d’aquesta manera, aprofitem més els seus beneficis. Tampoc cal abusar-ne, ja que usar molt sabó també és perjudicial. Cal ser mesurats!

Guants, esponja o mans nues?

Un altre cavall de batalla: tothom hi diu i hi fa la seva, aquí. Segons els experts, l’ús dels guants i les esponges ha de ser molt reduït, perquè poden acumular bacteris! Per a la major part de les dutxes, es recomana aplicar el sabó i el xampú sempre amb les pròpies mans.

Repartir bé el sabó

Aquesta és una drecera senzilla que també pot ajudar que la dutxa duri menys (i així ajustem el temps al recomanable!). A les zones amb més tendència a suar i generar irritació (sobretot, als plecs de la pell, com les aixelles o la panxa), hi podem aplicar una mica més de sabó i rentar-les més a consciència. A la resta del cos, no cal que hi insistim tant.

 

“El millor i més recomanable és buscar gels de dutxa que portin quantitats mínimes d’alcohol i perfum i, alhora, que el seu pH sigui neutre”

 

Article publicat al número 50 de D'estil.

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top