0 items
El meu compte

És temps de vacances

 

Sabeu com treure el màxim profit d’un viatge amb els vostres fills?

 

L’estiu és aquí, i també les vacances. Quan es tracta de viatjar amb nens, les opinions són plurals i diverses: hi ha qui pensa que no és gens aconsellable, i, fins i tot, que és incompatible; en canvi, per a d’altres és l’oportunitat perfecta per deixar de banda la rutina i gaudir de noves experiències en família.

 

Aprendre plegats

Els infants, com els adults, viuen durant tot l’any pendents d’un horari, d’una rutina, per això les vacances són el moment idoni per desconnectar de la vida quotidiana i obrir la ment a noves vivències. De fet, viatjar és un aprenentatge per a tota la família, ja que es coneixen nous entorns i noves maneres de fer. És l’ocasió perfecta per educar en valors com la tolerància, el respecte, la diversitat i l’ús sostenible dels recursos; per potenciar les habilitats socials i l’autonomia, i per enfortir els vincles entre els membres de la família. Al contrari del que pugui semblar, els infants tenen molta predisposició a fruir i experimentar, per tant, paga la pena potenciar aquest interès d’una forma positiva. Al cap i a la fi, ells són els turistes del futur!

 

La clau és la planificació

Perquè l’experiència de viatjar amb infants sigui del tot enriquidora, cal planificar bé les vacances i tenir en compte alguns aspectes com la destinació, el mitjà de transport que s’utilitzarà per arribar-hi, l’allotjament, les activitats que es realitzaran durant l’estada i els serveis disponibles allà on aneu.

També és important fer partícips els nens des del primer moment en què es comencen a planificar les vacances: deixeu que triïn una activitat que els il·lusioni o un lloc per menjar, engresqueu-los perquè fullegin guies i mirin webs sobre la destinació escollida, demaneu-los que us ajudin a preparar les maletes...

 


Abans del viatge...

 • Si aneu a un país exòtic, parleu amb el vostre pediatre amb antelació i informeu-vos sobre les malalties del lloc de destinació, les mesures d’higiene que cal prendre i els serveis sanitaris disponibles.
 • Trieu un allotjament adequat (un hotel, un càmping, un apartament...), que tingui unes instal·lacions confortables i que compti amb un personal que estigui acostumat a acollir nens.
 • Documenteu-vos sobre l’oferta turística i d’oci infantil disponible per tal d’assegurar-vos que encaixa amb les vostres preferències i les dels vostres fills.
 • Desplaçar-vos en cotxe sempre facilita el viatge, però, quan no sigui possible, intenteu triar el mitjà més còmode. Feu amè el trajecte amb recursos diversos i respecteu els horaris dels menuts.
 • Prepareu les maletes plegats, deixant que ells triïn però donant-los unes pautes bàsiques.

 

“Viatjar amb nens és l’ocasió perfecta per educar en valors com la tolerància, el respecte, la diversitat i l’ús sostenible dels recursos; per potenciar les habilitats socials i l’autonomia, i per enfortir els vincles entre els membres de la família”

 


Durant el viatge...

 • Alterneu el tipus d’activitats. Si us passeu tres dies seguits visitant museus, per exemple, n’acabaran farts; en canvi, si un dia visiteu un museu, un altre aneu a un parc aquàtic i un altre passegeu per la ciutat, s’ho passaran pipa!
 • No dediqueu tot el temps a fer turisme; els nens necessiten jugar, experimentar i socialitzar-se tranquil·lament.
 • No atapeïu les agendes; els infants tenen molta vitalitat, però també un ritme i unes necessitats diferents que el dels adults.
 • Porteu sempre a sobre una farmaciola (i un informe mèdic, si el vostre fill pateix alguna malaltia).

 

“És important fer partícips els nens des del primer moment en què es comencen a planificar les vacances”

 


Després del viatge...

 • Mireu junts les fotografies.
 • Recordeu l’experiència sovint.

 

Article publicat al número 46 de D'estil.

 

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top