0 items
El meu compte

Estira els metres quadrats

 

Tens un pis petit? No hi fa res. Els metres quadrats es poden estirar. Mira, mira...

 

En el moment actual, els habitatges cada vagada són més reduïts i, en conseqüència, ens obliguen a redecorar els espais, a redissenyar mobles i objectes i, en definitiva, a canviar les nostres necessitats.
 

Quan els habitatges són petits, el primer que ens sobren són les separacions. Cal superar l’esquema de divisions convencional i considerar un espai únic adaptat a totes les necessitats que tenim. De fet, l’espai és molt més agraït quan és únic. En el moment en què unim diferents activitats en una mateixa zona, apareix una sensació d’amplitud i lluminositat més gratificant i confortable que en el cas de la suma d’espais petits, dedicats cada un d’ells a una activitat diferent.

 

"L’espai és molt més agraït quan és únic."

 

Créixer en vertical
 

Quan els espais són alts, podem diferenciar diverses zones en alçada. Les zones comunes poden estar ubicades en un mateix lloc, distribuïdes per sectors: menjador, saló amb cuina integrada, armaris encastats seguint el mateix color que la paret... Després, a la part superior, queden els dormitoris i les estances, que requereixen de més intimitat.

 

Posar d’acord els colors i casar el mobiliari
 

Un habitatge que unifica espais demana a crits unificar també els colors i els estils dels mobles, així com la llum, perquè el que es persegueix és que hi hagi una homogeneïtat entre tots els elements. Això sí: sense oblidar, arquitectònicament, els diferents nivells de sostre, les parets banyades de llum i els paviments amb els quals podem jugar. Així, la nostra sensació serà d’un espai obert més ampli, que respirarà tranquil·litat i guanyarà en llum i en ordre.

 

"Les terrasses també les podem condicionar com a part integrada a l’habitatge durant tot l’any."

 

Acollir les terrasses
 

Les terrasses també les podem condicionar com a part integrada a l’habitatge durant tot l’any. De fet, podem fer-ne ús transformant-les en una zona de lectura, una estança destinada al relaxament o, fins i tot, un menjador. És una opció perfecta per estirar els metres quadrats que tinguem i per gaudir-ne al màxim.

 

Article publicat al número 10 de D'estil. 

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top