0 items
El meu compte

Fastvínic: un homenatge sostenible a l'entrepà

Fastvínic és un local de menjar ràpid diferent i únic. A més d’estar alçat en un espai construït amb materials reciclables que no deixen de banda el disseny ni la comoditat, ofereix entrepans elaborats a base de productes catalans de proximitat, ecològics i sostenibles.

Just al costat d’un dels centres divulgadors de la cultura del vi més reconeguts d’Europa, Monvínic, a l’Eixample barceloní, hi ha un restaurant de menjar ràpid que trenca tots els esquemes habituals. És –com Monvínic– una iniciativa de Sergi Ferrer-Salat que reivindica l’entrepà de qualitat, el reconeixement als productors de la terra i un marcat compromís amb el medi ambient. En aquest “espai verd” gastronòmic és possible menjar bo, menjar sa i menjar ràpid sense escurar-se la salut ni la butxaca.
 

Cada mos, català

La carta del Fastvínic, basada en entrepans, amanides i brioixeria artesanals, està elaborada a partir de productes catalans, la procedència dels quals s’especifica a la mateixa carta a mode d’homenatge als productors de casa nostra. També és possible degustar cafès autòctons, tes, refrescos i sucs ecològics. I a les copes –com no podia ser d’altra manera–, es poden tastar fins a 24 referències de vins de 12 D. O. catalanes que estan disponibles mitjançant unes neveres d’autoservei perfectes per mantenir els vins en les seves condicions més òptimes.
Entrepans de calçots, romesco i escarola; de truita de riu, escarola i fonoll; de roast beef, mostassa i mel; de botifarra, rovellons i all i oli de codony, o d’hamburguesa de llenties i bolets són algunes de les delicadeses que prepara l’equip de Sergi de Meià, Premi Nacional 2009 al Cuiner Jove de l’Any. Fins i tot el kebab que serveixen és de xai de raça ripollesa.

 

Un espai acord amb el medi ambient

Amb la intenció de perllongar la filosofia del que es menja a Fastvínic fins al local on s’ubica el restaurant, s’ha apostat per crear un espai ecosostenible realitzat amb materials biodegradables on gairebé tot és reciclable. És una clara mostra que l’eficiència energètica i un menor impacte atmosfèric no són contraris al disseny i la qualitat ambiental. No per menys, Fastvínic és el primer local català de restauració que ha rebut la certificació LEED Gold, un reconeixement atorgat pel Green Building Council d’Estats Units, màxim referent internacional en el disseny, la construcció i l’operació en edificis ecològics d’alt rendiment.

La llum (natural i LED), la fusta, el ferro i el verd d’una selecció de plantes d’espècies locals mediterrànies són elements imprescindibles en aquest cosmos del menjar ràpid de qualitat que té forma d’“U” i que situa la cuina a la vista del client per mostrar-se tal com és sense secretismes no prohibicions.
El seu menjador, modular i modelable, de to càlid i informal, agradable i distès, s’estructura a partir d’espais diferents i diferenciats que permeten seure en un tamboret davant d’una barra, en taules de dos o en gran grup. Un reguitzell de coixins farcits de llana d’ovella amb fundes reciclades d’antics sacs de llegums, una catifa de fibres naturals i làmpades de diferents dissenys pensades per exercir funcions distintes contribueixen, en gran mesura, a apostar per allò quotidià i a facilitar al públic que es pugui fer seu l’espai, modelar-lo i usar-lo segons les necessitats de cada moment.

 

Pensa, escull, paga, serveix-te el vi, menja... i recicla!

Una de les mesures de suport al medi ambient que Fastvínic ha tingut en compte ha estat la gestió de residus. Per això, al mateix menjador hi ha disposats dos punts de reciclatge amb dues màquines compactadores en les quals el client ha de dipositar les llaunes i les ampolles de plàstic, per una banda, i el material orgànic, per l’altre, sempre tenint en compte que tota la vaixella –plats, gots i coberts, amb l’excepció de les copes– és de material biodegradable.

 

Article publicat al número 20 de D'estil.

 

Situació
data-picto="/FitxersWeb/67923/point-luxe-restaurant.png" >
Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top