0 items
El meu compte

Fem equip? Alternatives al sopar d’empresa per millorar el benestar personal i la cohesió de grup.

 

Vivim temps de canvis i desinhibicions. Empreses grans i petites busquen, més que ningú, la proximitat amb el client i amb el seu propi treballador, sobretot si tenen clara dues idees: que les empreses són les persones i que les persones felices constitueixen empreses felices. En aquesta recerca de noves dinàmiques perquè els treballadors se sentin a gust a la feina, on passen la major part del dia, sorgeixen activitats divertidíssimes perquè puguin fer família.

 

És sabut que les enormes multinacionals de “recent” creació, com Google, Apple o Amazon, inclouen zones d’esbarjo dins de les mateixes oficines, amb cafeteria, jocs, tobogans, o fins i tot, vídeojocs. En algunes empreses de països nòrdics, això també s’està aplicant amb bons resultats. I és que el fet que el treballador estigui a gust és fonamental per a un ple rendiment i implicació amb l’empresa.

Conceptes com la comunicació interna, el team building, activitats o jocs a l’empresa prenen embranzida perquè l’ambient a la feina sigui bo i la productivitat millor. Enrere queden els dinars/sopars d’empresa com a –potser– l’únic detall del negoci amb els treballadors. Ja era hora!

 

“Conceptes com la comunicació interna, el team building, activitats o jocs a l’empresa prenen embranzida perquè l’ambient a la feina sigui bo i la productivitat millor”

 

A dins de la feina...

Un sistema que funciona molt bé és el Trivial de l’empresa. Tothom treballa sota el mateix sostre i, junts, passen moltes hores. Hi ha convivència, dia a dia, encerts i entesa, discussions i malentesos, hores de més i de menys, depenent de la jornada... Ningú com el treballador coneix el funcionament de l’empresa i la seva rebotiga. Fer un joc de preguntes d’estil Trivial sobre la pròpia empresa permet posar sobre la taula detalls a què no s’havien parat atenció, millorar la cohesió i passar-ho bé. “Quantes dones treballen al departament de publicitat?”, “Qui és que s’oblida sempre d’apagar les llums de l’oficina?” o “Quin és el client preferit de l’Albert?” podrien ser alguns exemples.

Un curs de teràpia del riure no està gens malament, tampoc. Es tracta d’una tècnica que produeix beneficis mentals i emocionals utilitzant el riure com a vehicle, i les sessions es realitzen en grup per aprofitar el fet que el riure s’encomana –i molt!–. És un gran alliberador d’estrès, millora l’estat d’ànim, afavoreix el pensament positiu i genera empatia.

I, si us crida més el món de la interpretació, gravar un flashmob és fantàstic. Fomenta la companyonia, la creativitat i el sentiment de pertinença a l’empresa i elimina el sentit del ridícul.

I una altra: què us semblaria canviar-vos, per un dia, els rols? Pot ser realment divertit! En les empreses que ho permetin, portar a terme aquesta “transformació” fugaç fa que es practiquin altres habilitats, que hom es posi al lloc de l’altre i valori la feina que porta a terme (tant la seva com la dels demés) i que conegui altres llocs de treball dins l’empresa a banda del propi.

 

“És bo fer activitats fora de l’ambient de treball, com si es tractés d’un grup d’amics”

 

A fora de la feina...

També és bo fer activitats fora de l’ambient de treball, com si es tractés d’un grup d’amics. Per exemple, fer un escape room –que ara estan molt de moda!– pot ajudar molt a millorar la cohesió, a descobrir talents o capacitat de lideratge, a treballar en equip... És més: també existeixen escape rooms que permeten competir entre dos equips, la qual cosa pot augmentar la competitivitat –sana– entre els treballadors.

I no és cap bogeria (encara que ho sembli) plantejar algun taller que permeti aprendre habilitats desenvolupant altres tasques, com ara un taller de cuina, que propicia que tothom s’estableixi al mateix nivell sense que existeixin categories.

La base de tot plegat, però, ha de ser tenir una bona actitud amb els treballadors i que tothom encaixi perquè sostenen uns valors similars, tant entre ells com amb la filosofia de l’empresa. Sense aquest component, no hi ha res a pelar!

 


Les accions solidàries també tenen cabuda

Els treballadors que treballen en empreses socialment responsables se solen implicar més amb la companyia. Per això, una bona alternativa als dinars/sopars d’empresa és realitzar una activitat solidària en la qual tothom hi pugui participar.


 

Article publicat al número 49 de D'estil.

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top