0 items
El meu compte

Nadal i fengshui: Utilitza l’energia del Nadal per atreure la prosperitat a casa teva

 

Poques persones associarien la celebració del Nadal amb el fengshui. Poden semblar tradicions completament diferents, però, en realitat, tenen molts elements en comú. A la Xina, es celebra el Cap d’Any amb grans festes: menjars especials, roba a punt per estrenar, focs artificials…, i tot plegat té més a veure amb els nostres torrons i pessebres del que ens pensem, perquè, de fet, amb el Nadal, no fem altra cosa que celebrar el solstici d’hivern; és a dir, el naixement d’un nou any.
 

En el terreny del fengshui, s’utilitzen els anomenats activadors, que són elements que incorporem en diferents zones de casa nostra per remoure o activar l’energia. Durant el Nadal, l’energia està més activa que mai, perquè, sense ser-ne conscients, introduïm a les nostres llars un munt d’elements activadors, com llums, colors, música, espelmes... Així doncs, et mostrem com podem aprofitar alguns elements decoratius nadalencs a través del fengshui.

 

“Durant el Nadal, l’energia està més activa que mai, perquè, sense ser-ne conscients, introduïm a les nostres llars un munt d’elements activadors, com llums, colors, música, espelmes...”

 

L’arbre de Nadal. És el símbol més important d’aquesta època. Representa l’element fusta i s’associa a la vida, al creixement i la longevitat. Col·loca’l en un espai on tothom el pugui veure, però sense que impedeixi el pas a cap zona. Vigila també que la seva mida sigui proporcional a l’espai on resideixi. Això sí: sigui natural o artificial, ha de ser de color verd i contenir els cinc elements essencials del fengshui (fusta, aigua, foc, metall i terra). Així, l’arbre estarà decorat de forma equilibrada.
 

La ponsètia o flor de Pasqua. Les flors fresques són molt positives, des del punt de vista del fengshui, per això, per aquestes dates tan especials, son d’obligat compliment! No oblidis comprar la teva ponsètia, que, a més d’atraure una vibrant energia yang a casa teva, allunyarà els malentesos.
 

El vesc. Des de temps ancestrals, el vesc ha estat considerat una planta sagrada, associada a la fertilitat, la bona sort i la deessa de l’amor, Frigga. D’aquí, el costum de penjar-lo damunt la porta d’entrada i de fer-s’hi un petó a sota. Es creu que, així, aquesta planta perenne augmentarà l’amor entre els membres de la parella.

 

“Segons el fengshui, els llums activen l’energia yang, l’element foc, el qual facilita que entri el Chi positiu a casa teva”

 

Els llums. Segons el fengshui, els llums activen l’energia yang, l’element foc, el qual facilita que entri el Chi positiu a casa teva. I, si tens l’exterior il·luminat, encara l’atraurà amb més facilitat. Col·loca, per tant, tants llums i espelmes com t’agradi! Mai sobren.
 

La porta principal. La porta d’entrada és un dels espais més importants per al fengshui, perquè és a partir d’aquí on treballem i observem com es mou l’energia de la casa. Assegura’t que s’obri fàcilment, engalana-la i procura il·luminar-la. Col·loca-hi una corona nadalenca (si és feta amb branques naturals, millor) i procura que contingui algun detall vermell o daurat. Fins i tot pots afegir-li algun cascavell o pinyes petites.

 


Els cinc elements fengshui en la decoració de Nadal

L’element fusta. L’arbre de Nadal, les plantes (especialment, la ponsètia i el vesc), objectes de color verd... L’arbre s’associa a la vida, al creixement i la longevitat.

L’element aigua. Garlandes blaves, objectes ondulats de vidre i/o de colors negres o blaus, adornaments de cristall amb formes sinuoses... Tots són símbols associats al creixement professional i personal.

L’element foc. Espelmes, llums, formes en punta i/o colors vermells i càlids. Els llums de l’arbre signifiquen l’energia yang de la vida i atrauen la fama, l’èxit i la prosperitat.

L’element metall. Esferes i objectes metàl·lics daurats, rogencs o amb tons platejats. Atrauen l’autoconeixement i persones benefactores en el nostre camí.

L’element terra. Pedres de quars, ceràmica, porcellana, fang i objectes grocs i de colors terrosos. L’arbre, per exemple, el podem posar en un test de terracota per potenciar l’estabilitat i l’assentament.


 

Text: Cristina Mira, de Mira Fengshui.

Article publicat al número 40 de D'estil.

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top