0 items
El meu compte

FIV Obradors: Facilitadors de vida

 

El seu model se sustenta en la tècnica més pionera, el coneixement mèdic més avançat i un tracte humà exquisit.

 

El Dr. Albert Obradors feia anys que somniava amb obrir una clínica de reproducció assistida pròpia. Sis mesos després d’haver treballat intensament en la idea i sis mesos després d’unes acurades obres, ho ha aconseguit: FIV Obradors ja és una realitat, una clínica dissenyada al mil·límetre, tremendament innovadora i oberta de mires, que treballa al 100% per al pacient des d’una passió i un esperit de vocació indiscutibles.

Obradors, doctor en biologia i director de la clínica, ha desenvolupat la seva carrera professional en el camp de la reproducció assistida. Durant 7 anys, ha dirigit els laboratoris del grup Eugin de tot el món, ha ajudat més de 10.000 famílies a tenir fills i ha estat auditor de clíniques de reproducció assistida d’Europa, Amèrica i Àfrica amb l’objectiu d’ajudar-les a millorar els seus resultats en l’èxit dels embarassos.

En aquesta nova aventura, està acompanyat, d’una banda, pel seu pare, el prestigiós ginecòleg Josep Obradors, director mèdic de la clínica, que, amb més de 35 anys d’experiència, ha acompanyat més de 25.000 parelles, i, de l’altra, per Lídia Sibecas, educadora social, psicopedagoga i màster en educació emocional, la persona encarregada de fer el seguiment emocional dels pacients d’una manera absolutament natural, creant vincles i resolent dubtes, inseguretats i pors sense cap bata blanca que valgui.

Junts han creat una clínica pionera en el sector que, en paraules d’Albert Obradors, “espera obtenir uns resultats clarament superiors a la mitjana perquè el centre també és clarament superior a la mitjana”.

 

“A FIV obradors aspiren a ser una clínica de referència, però no quant al volum de pacients que atenen, sinó quant a la qualitat i el tracte que els ofereixen.”

 

Una clínica de referència en l’àmbit europeu

A FIV obradors aspiren a ser una clínica de referència, però no quant al volum de pacients que atenen, sinó quant a la qualitat i el tracte que els ofereixen. No per altre motiu, han creat una clínica pionera, basada en un model únic i diferent a tot el que existeix fins a dia d’avui, que se sustenta en tres pilars clau: la tècnica més pionera, el coneixement mèdic més avançat i un tracte humà exquisit.

 

El laboratori, al descobert, sense embuts

El laboratori és el cor de la clínica, allà on succeeix “la màgia”, com diu Albert Obradors, i, per això, volen mostrar el que s’hi fa en tot moment, ser absolutament transparents i facilitar que el pacient pugui ser partícip del que hi passa segon a segon. Tant és així que fins i tot disposen d’un incubador australià d’última generació, on hi deixen els embrions, que simula les condicions de la trompa de Fal·lopi i que té la peculiaritat de dur incorporada una càmera que fa una foto de l’embrió cada cinc minuts, de manera que poden veure com es va dividint en tot moment des de qualsevol pantalla i sense interrompre el seu cultiu; és a dir, sense treure’l de l’incubador ni modificar les seves condicions òptimes. Això els permet seleccionar el millor embrió i, a més, fer-ne un vídeo i lliurar-lo al pacient perquè guardi un record primeríssim del seu futur fill o filla.

 

“A FIV Obradors compten amb un sistema de seguretat quant al control d’identitat i disposen d’un incubador australià d’última generació que simula les condicions de la trompa de Fal·lopi i que té la peculiaritat de dur incorporada una càmera que fa una foto de l’embrió cada cinc minuts.”

 

Un sistema de seguretat de control d’identitat vetlla en tot moment per evitar l’error

L’error humà en el camp de la reproducció assistida és inacceptable. Per això, a FIV Obradors, compten amb un sistema de seguretat quant al control d’identitat. Cada mostra –ja sigui de semen, d’òvuls o d’embrions– duu un xip amb tota la informació del pacient, el mateix xip que conté la targeta identificadora que se li entrega quan arriba a la clínica. Quan treballen al laboratori amb les mostres de les parelles, un sensor detecta automàticament de qui són i si són parella, i, en el cas que hi hagi algun error, el sistema es bloqueja i fa sonar una alarma per aturar el procés i evitar l’error. Així mateix, abans d’entrar a quiròfan per fer-li la transferència de l’embrió a la pacient, la informació es torna a verificar de nou.

Un laboratori impol·lut, fins i tot pel que fa a l’aire

La qualitat de l’aire del laboratori és d’una puresa extrema. Disposa de cinc filtres i una llum ultraviolada que l’esterilitza, i tant les parets com el terra estan elaborats amb corian, un material sense porus ni juntes, que no es ratlla ni hi deixa créixer bacteris, el que garanteix encara més l’estabilitat de la zona. A més, en disposar també de quiròfan propi i contigu, s’escurça el temps del transport de mostres i es poden controlar molt millor tots els processos.

De la mà de l’evidència científica i amb la ment oberta

A FIV Obradors, es basen en l’evidència científica d’estudis que es fan arreu del món i que els marquen les condicions més òptimes perquè una dona quedi embarassada, sense deixar d’avançar permanentment incorporant qualsevol millora, per petita que sigui. En aquest sentit, mantenen la ment oberta, perquè intenten maximitzar els resultats i dedicar-se 100% al pacient. La pregunta que es formulen cada dia és: “què podem fer nosaltres per aconseguir uns millors resultats?”.

Els seus pacients: la prioritat absoluta

Sens dubte, els pacients són la prioritat absoluta de FIV Obradors, i aquesta afirmació no són només paraules: d’entrada, s’adapten al calendari biològic de cadascú (sigui festiu o no), perquè és quelcom que no poden controlar. És a dir, que són ells els qui s’adapten al pacient, no a la inversa. D’altra banda, ofereixen un tracte humà impecable, hiperpersonalitzat, per aconseguir que se sentin únics, perquè ho són. Diu Albert Obradors: “Són persones amb nom i cognoms, no números, i, per tant, ens volem involucrar al màxim en les seves històries des del principi del procés, oferint-los, a més, acompanyament emocional i privacitat”.

 

“Els pacients que visiten FIV Obradors no veuen ningú més que els professionals que els atenen per garantir la seva privacitat. Fins i tot la sala d’espera és privada per a cada parella.”

 

Sense oblidar la privacitat

La reproducció és quelcom molt íntim, i, a FIV Obradors, no volen que, per un descuit d’ells o per manca de professionalitat, pacients que no desitgen fer saber que estan portant a terme un tractament siguin descoberts. Encara que a altres centres no és gens freqüent, ells volen garantir-los la privacitat, així que els pacients que visiten la clínica no veuen ningú més que els professionals que els atenen; separen les visites de tal manera que no poden coincidir amb cap altra persona fins que marxin. Fins i tot la sala d’espera és privada per a cada parella.

Treballar junts per compartir i millorar

El biòleg de FIV Obradors no es tanca al laboratori i prou, sinó que també visita. L’ànim de conèixer cada pacient de prop i la seva història fa que, tant el ginecòleg com el biòleg facin les visites junts per implicar-s’hi des de zero i encaixar els propis punts de vista amb l’objectiu que cada pacient pugui arribar a tenir el fill que desitja. La primera visita, que és sense cost, ja la realitzen els dos, i, entre tots, decideixen el pla d’acció més òptim per a cada cas.

Treballar des de casa per al món

FIV Obradors no és a Barcelona, a Berlín, a Nova York ni a Tòquio, tot i que hi podria ser. FIV Obradors és a Figueres perquè els seus fundadors són figuerencs, s’estimen Figueres i l’Empordà i volen ajudar els seus veïns, tot i que estan convençuts que, a mig termini, també acolliran gent d’altres parts del món, perquè aspiren (amb arguments sòlids) a ser una clínica de referència única.

Serveis més enllà de la clínica

Com que a FIV Obradors són locals i coneixen –i s’estimen– el territori, quan reben pacients de fora, els ofereixen la possibilitat de recomanar-los llocs per dormir i fer els àpats o per realitzar activitats diverses, perquè tenen clar que volen evitar que la reproducció no sigui encara més estressant del que és i busquen aportar el seu gra de sorra perquè esdevingui una experiència altament positiva.

Honestos i sense sorpreses d’última hora

Si bé és cert que FIV Obradors és un centre de referència que ofereix un tracte exquisit, això no significa que els seus preus siguin cars. De fet, fugen de les tarifes estratosfèriques, i fins i tot estan negociant el finançament dels tractaments. “No volem que els nostres veïns deixin de venir amb nosaltres per anar a un altre centre, i, per tant, oferim uns preus molt competitius i sense sorpreses d’última hora; és a dir, que el pressupost que es lliura al pacient el primer dia és el que acabarà pagant, i està basat en el que pensen que és millor per a ell, no en categories segons el que pagui o deixi de pagar”, explica Albert Obradors. Això els resulta possible, senzillament, perquè no tenen estructura: són Albert Obradors, Josep Obradors i Lídia Sibecas, i la infermera i l’anestesista només acudeixen a la clínica quan se les requereix.

 

Article publicat al número 43 de D'estil. 

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top