0 items
El meu compte

Fora els plàstics! La vida més natural és possible

 

Ja és possible comprar en un supermercat sense veure’s inundat d’envasos, recipients i peces del material més difícil d’eliminar per la natura: el plàstic. A Barcelona i Holanda han estat els pioners d’inaugurar els primers supermercats completament lliures de plàstics, emmarcats dins del moviment Zero Residus. Ja podem agafar el cabàs!

 

Conscienciats

La consciència ciutadana cada cop es troba més desenvolupada i arriba més enllà, en un ventall més ampli d’aspectes. En aquest cas, l’àmbit del reciclatge cada vegada cala més en la mentalitat de les persones i ens apropa progressivament a una societat més desenvolupada i conscient amb l’ús dels plàstics, que ja s’han convertit en un problema d’abast mundial per la contaminació que suposen (cada any generem milions de tones de residus, incloent l’irreciclable plàstic!). Cada vegada hi ha més persones que rebutgen obertament l’ús de plàstics que es podrien considerar habituals (la bossa de la compra, les caixes, joguines, les ampolles, els envasos…) i els reemplacen per altres productes amb la mateixa finalitat però de materials biodegradables (el cartró, el paper, la fusta, el vidre...).

 

“L’àmbit del reciclatge cada vegada cala més en la mentalitat de les persones i ens apropa progressivament a una societat més desenvolupada i conscient amb l’ús dels plàstics, que ja s’han convertit en un problema d’abast mundial per la contaminació que suposen”

 

Una nova filosofia

Sota aquest prisma conscient, naixia, fa escassos anys, el moviment Zero Waste (Zero Residus), promocionat per bloggers del món de l’ecologia i els seus seguidors (i molts més que s’hi afegiren!). La idea és senzilla: reutilitzar, reciclar i generar el mínim possible de residus, incloent el plàstic i altres materials amb escassa biodegradabilitat. És la nova tendència de l’ecologisme: per què reciclar les deixalles quan pots no produir-ne? L’ús de plàstics queda totalment descartat, a menys que es tracti de plàstics reciclables o amb una llarga vida útil.

Un petit apunt: abans de l’arribada de l’omnipotent plàstic, hom ja produïa poc residu, i, davant les dures condicions de vida imperants, es mirava d’aprofitar absolutament tot: roba, fusta, menjar, ferro... Mica en mica, i segons els temps van evolucionant, s’aposta per una filosofia semblant. L’objectiu? Deixar enrere els anys de consum desproporcionat, de producció massiva de materials, productes i deixalles.

 

“El moviment Zero Waste (Zero Residus) proposa reutilitzar, reciclar i generar el mínim possible de residus, incloent el plàstic i altres materials amb escassa biodegradabilitat”

 

Els nous supermercats

Ara, anant un pas més enllà en la filosofia de Zero Residus, aquesta primavera va obrir, a Holanda, el primer supermercat sense plàstics del món. Pertany a tota una cadena de supermercats de productes bio que va considerar fer un pas més endavant en la seva filosofia ecològica eliminant els plàstics d’una de les seves botigues, de manera que els productes s’hi venen es presenten majorment a granel, en caixes de fusta o en bosses de paper, una forma conscient d’estar aportant un gra de sorra més per combatre la contaminació dels plàstics.

 

També al costat de casa!

Com que totes les bones idees de seguida s’estenen, a Barcelona ja existeix el supermercat Yes Future, basat en aquesta filosofia de vida, el qual també ofereix centenars de productes ecològics i respectuosos amb el medi ambient, majorment a granel o en envasos ecològics. Ja ho sabeu: el món de l’endemà passa per canviar-lo avui!

 

“A Barcelona ja existeix el supermercat Yes Future, que ofereix centenars de productes ecològics i respectuosos amb el medi ambient, majorment a granel o en envasos ecològics”

 

Article publicat al número 46 de D'estil.

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top