0 items
El meu compte

Gaudí Experiència: una immersió gaudiniana

Gaudí Experiència és un nou espai expositiu audiovisual que gira al voltant de l’arquitecte català més universal, Antoni Gaudí. A partir de murs interactius, maquetes d’obres gaudinianes i un audiovisual 4D, s’obre una nova manera de conèixer el personatge, el seu pensament i la seva obra

El repte era oferir al gran públic una nova atracció per apropar el visitant –de fora i de casa– a un dels arquitectes més emblemàtics del país sense caure en el mateix de sempre, i fent-ho, a més, amb ulls d’avui. Els impulsors del projecte, Toni Cruz i Josep Maria Mainat, antics membres de La Trinca, han hagut d’exprimir-se el cervell i envoltar-se de la gent adequada per aconseguir la mesura òptima dels ingredients que eren essencials: originalitat, creativitat i un bon grapat de sensacions.

Del resultat d’aquesta recepta, ha nascut Gaudí Experiència, una manera diferent de conèixer el geni de l’arquitectura modernista i d’imaginar-se el seu univers creatiu.

A poc més de dos minuts a peu d’una de les obres més internacionals de Gaudí, el Parc Güell, el visitant es troba amb una botiga de records amb encant. Però el cartell de G Experiència posa en evidència que no es tracta d’un establiment qualsevol, on només es poden comprar imants i samarretes. Tot just entrar, impacta la reproducció d’un dels bancs del Parc Güell, amb Antoni Gaudí assegut sota una fotografia de la Sagrada Família en construcció.

Les parets del local tampoc són gens convencionals. Es tracta d’uns murs interactius d’entre sis i gairebé quatre metres d’alçada que, a mode de pantalles tàctils, ofereixen informació i curiositats sobre el geni i figura. És com una immensa enciclopèdia digital amb 62 panells d'obres a cada mur, treballs de decoració i projectes de Gaudí que no es van arribar a materialitzar. Tots il·lustrats amb 243 imatges i complementats amb 183 fets de la seva vida, 182 edificis d'altres autors contemporanis a l'obra de l'arquitecte i 184 fets històrics, els quals estan il·lustrats, al seu torn, amb imatges.


La gran atracció: un audiovisual immersiu i multisensorial

Entre records diversos, dues maquetes del taller Malberti –la de la sala Hipòstila del Parc Güell i la del projecte de l’Hotel Attraction per a l’illa de Manhattan, a Nova York, que finalment no es va dur a terme– entretenen el visitant mentre espera per gaudir de l’experiència.

En una sala preparada per acollir fins a 70 persones, amb una gran pantalla amb format scope i sistema de so envoltant, es projecta una peça audiovisual en quatre dimensions de menys de deu minuts de durada que està creada amb tecnologia d’última generació. Tots els elements de l’espai de reproducció col·laboren per què l’experiència sigui plena, immersiva i multisensorial: butaques amb moviment, efectes d’aire i aigua i una banda sonora de ritme trepidant apropen a l’arquitecte català d’una forma mai vista fins ara. Tot per donar a conèixer el procés creatiu d’Antoni Gaudí posant èmfasi en la seva manera de buscar la inspiració i en la manera de treballar d’un home que semblava utilitzar ordinadors quan encara no existien. Així, de la mà d’aquest Gaudí recreat avui, el visitant es transporta a la Barcelona del segle XX i pot aconseguir, fins i tot, posar-se a la pell de Gaudí i sentir-se, encara que sigui per uns minuts, com un autèntic geni.

 

Article publicat al número 23 de D'estil.

Situació
data-picto="/FitxersWeb/67923/point-museus.png" >
Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top