0 items
El meu compte

Glamping: fer camping amb coberts de plata

 

El glamping ha fet una aparició estel·lar en el món de les tendències més actuals. Es tracta d’un terme tremendament innovador que neix de la fusió dels mots “glamour” i “càmping” gràcies al qual es fa possible unir les exigències dels viatgers més sibarites amb el contacte més pur i directe amb la natura. Aquesta nova forma de viatge d’alt standing s’està consolidant cada cop més com una alternativa aventurera que no implica la renúncia a les comoditats d’un hotel de cinc estrelles; és la fórmula perfecta per a tots aquells que somnien en contemplar el firmament en plena nit i sentir el batec de la naturalesa més salvatge a flor de pell, però que, en canvi, no es veuen muntant una tenda de campanya i dormint dins d’un sac arran de terra.

 

“El glamping fa possible unir les exigències dels viatgers més sibarites amb el contacte més pur i directe amb la natura.”

 

On ni hi manca ni un detall
 

Aquests campaments amb majordom a l’entrada inclouen cabanyes (generalment de lona o de fusta) equipades fins a l’últim detall, amb grans salons decorats a base de mobles colonials exclusius, cambres immenses coronades per llits altament confortables i esponjosos, luxosos banys amb aigua calenta, sistema de climatització, antena parabòlica i wi-fi. Fins i tot poden arribar a comptar amb una tenda biblioteca, una zona d’spa o instal·lacions esportives.

 

“Aquests espais de la cultura glamping estan molt estesos al llarg del continent africà, però no en exclusiva, perquè també se’n poden trobar a Amèrica, Austràlia i Àsia.”

 

Enmig de paratges de somni
 

Ubicats enmig de paratges que guarden un alt valor paisatgístic i on es poden practicar un ampli nombre d’activitats en ple contacte amb la natura més salvatge, aquests espais de la cultura glamping estan molt estesos al llarg del continent africà, però no en exclusiva, perquè també se’n poden trobar a Amèrica, Austràlia i Àsia. Avui per avui, existeixen poc més de mig centenar de campaments a tot luxe arreu del món, d’entre els quals destaquen, per exemple, el Khwai River Lodge, situat a la reserva natural de Moremi, Bostwana, des d’on es poden veure de ben a prop lleons, lleopards, rinoceronts i búfals. Interessant és també la proposta del Damaraland Camp, a Namibia, on es troben les restes arqueològiques de Twyfelfontein, declarades Patrimoni de la Humanitat el 2007. El The Resort at Paws Up segueix la mateixa línia que els anteriors, però està situat a Montana, Estats Units, i és el destí de conegudes estrelles de Hollywood. El Patagonia Camp és a Xile, i es coneix per ser l’únic campament de luxe sud-americà. Canviant de continent, al sud d’Austràlia, hi ha el Kangaluna Camp, espectacular pel fet de trobar-se a una de les zones més verges del país. Sens dubte, un dels més elegants és l’Aman-i-Khas, al Rajastán (India), que compta amb deu tendes de més de 100 metres decorades a l’estil Moghul, en un intent d’evocar els viatges que realitzaven els emperadors i els seus sequis durant les estacions en què caçaven.
 

Els preus d’aquest tipus de turisme de luxe es troben a partir dels 500 euros per persona i nit; quasi res si tenim en compte l’experiència que comporta...

 

Article publicat al número 5 de D'estil.

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top