0 items
El meu compte

Golf tot terreny

 

Tothom, qui més qui menys, coneix el golf i, en certa manera, sap com funciona aquest esport. Però, i les diferents varietats de golf que existeixen? Us en presentem una de les més curioses que ja es practica a casa nostra: el ground golf.

 

Nascut als anys 80 al Japó, el ground golf s’ha anat exportant durant les tres últimes dècades fins a tenir acollida arreu del món, on ja el practiquen quatre milions de persones. A casa nostra fa poc que s’està implantant gràcies a l’ADEGG (Asociación Deportiva Española de Ground Golf), i, de mica en mica, s’està obrint camí entre els esports més clàssics.

 

"El ground golf es diferencia del golf clàssic, bàsicament, pel terreny on es practica."

 

La diferència clau: el terreny
 

El ground golf es diferencia del golf clàssic, bàsicament, pel terreny on es practica. Si bé aquest darrer necessita un terreny adaptat, amb camps de gespa, zones de sorra, aigua..., el ground golf es pot practicar tant en terreny artificial com en terreny natural. És a dir, que qualsevol zona oberta, natural, no gaire descurada, és adequada per jugar-hi. En aquest aspecte, no hi ha restriccions que valguin.
 

Una altra diferència és que en el ground golf no s’empren forats, sinó que cada banderí mateix té un peu en el qual s’hi ha d’encabir una pilota. El jugador o equip que introdueixi la bola dins d’aquesta base en menys cops és qui guanya, bo i tenint en compte totes les bases jugades. Justament, les pilotes del ground golf són un xic més grans i molt més dures que les del golf convencional per resistir millor les irregularitats del terreny. Per la mateixa raó, el pal és més semblant a una maça de fusta que a un stick de golf.

 

"És un esport practicable a totes les edats i dels que es pot jugar en família."

 

Aquestes característiques tan peculiars fan que el ground golf sigui un esport practicable per a totes les edats, des de la mainada fins als més ancians. Tothom es pot afegir a jugar-hi una estona, sense preocupar-se per swings, per si el vent bufa o no a favor, o per si el pal emprat és l’adequat per a les iardes que queden. Amb vuit bases i una distància acordada entre els participants (individuals o per equips) n’hi ha prou per començar a jugar a aquesta disciplina encara prou desconeguda.
 

El ground golf és, en definitiva, una manera més senzilla de practicar el golf, sense límit de temps o jugades, fomentant la cooperació i el joc en equip, així com la capacitat de decisió dels jugadors, ja que, en aquest cas, no hi ha àrbitre. Es tracta, de ben segur, d’una forma d’oci diferent, original, que es pot utilitzar per a passar una bona estona amb amics o familiars.

 

Article publicat al número 27 de D'estil.

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top